В Україні вже ходять чутки про перерахунок тарифів на електроенергію. Водночас у деяких містах дорожчає вода та вивіз сміття. Проте, деякі тарифи на комуналку споживачам пообіцяли не підвищувати.

Які послуги для українців не дорожчатимуть до завершення військового стану і ще кілька місяців після, розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

В уряді пообіцяли не покладати на людей зайвий тягар та утримувати деякі комунальні тарифи на чинному рівні.

Конкретно йдеться про розподіл природного газу, виробництво, транспортування та постачання теплової енергії, а також послуги з надання гарячої води. Тарифи на ці послуги не будуть змінені ні в травні, ні наступні місяці.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

"Під час війни, коли людям важко, треба діяти злагоджено, єдиною командою, і приймати дуже виважені рішення", - зазначив Денис Шмигаль.

Комунальні послуги, скріншот з відео
Комунальні послуги, скріншот з відео

Варто нагадати, що "Нафтогаз" нещодавно ухвалив рішення продовжити дію ПСО на ринку природного газу, чим забезпечив постійні тарифи для населення. Протягом року клієнти газопостачальної компанії платитимуть по 7,96 гривні за кубометр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у гаманцях вітер гулятиме: експерти прогнозують масштабне зростання тарифів на комуналку.

Також наш портал інформував, забудете про завищені платіжки: що потрібно зробити, якщо встановлено квартирний лічильник води.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифів і залучення колекторів: водоканальники анонсували "сюрпризи".