$39.42 €42.75
menu closed
menu open
weather +21 Київ

Російський літак "позаштатно" скинув бомбу на село в Краснодарському краї – росЗМІ

Російський літак "позаштатно" скинув бомбу на село в Краснодарському краї – росЗМІ Російські літаки регулярно "впускають" бомби на території РФ
Фото: Fighterbomber / Telegram

У вівторок, 7 травня, у Краснодарському краї РФ сталося "позаштатне сходження" боєприпасу з літака повітряно-космічних сил країни-окупанта РФ. Про це повідомило російське видання Astra.

"Російський літак скинув бомбу на село у Краснодарському краї", – стверджує видання.

За інформацією Astra, інцидент стався в селі Воронцовка. Після падіння бомба вибухнула. Росіяни заявили, що обійшлося без постраждалих.

Контекст

Найчастіше російські авіабомби, які "позаштатно зійшли" з російських літаків, падають у Бєлгородській області РФ. 31 березня видання Astra повідомляло, що авіабомб, які згубили російські військові в Бєлгородській області, вже 14 за два тижні. Маса знайдених на землі боєприпасів (переважно ФАБ) становить від 250 кг до 1,5 тонни. 8 квітня Astra писала, що кількість виявлених в області бомб, які впали, зросла до 21.

Боєприпаси здебільшого виявляють нерозірваними, проте 4 травня на місто впала російська ФАБ-500 і після падіння вибухнула, семеро людей, зокрема дитина, дістали поранення, 31 домоволодіння й 10 машин були пошкоджені.

У Краснодарському краї раніше виявляли російські крилаті ракети, які, ймовірно, не долетіли до території України під час масованих ударів РФ.