Всі кинулись знецінювати головний логістичний маршрут армії РФ в Криму напередодні його знищення. Однак фінальний залп по мосту таки стане ледь не найбільшою трагедією для Путіна. Керченський міст, який з’єднує анексований Крим з рештою території Росії, продовжує залишатися ключовим логістичним вузлом для російських окупаційних військ, особливо в контексті військових дій на півдні України. Незважаючи на твердження деяких OSINT груп про те, що міст втратив своє значення, фактична ситуація на місці дещо інша.

«Чесно кажучи, був украй здивований такою інформацією, від, здавалося б, OSINTерів, які за ступенем аналітики мають бути трохи вищими за середньостатистичного споживача інформації. Оскільки перевезення залізничною гілкою Керченського мосту техніки, боєприпасів та іншого МТЗ РОВ як тривало, так і триває. До Керчі регулярно прибувають склади з цією компонентою і місцеві моніторингові канали, такі як «Кримський вітер», «АРК» та інші, постійно цей процес фіксують і повідомляють про нього», — наголосив експерт.

За даними військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, залізнична гілка Керченського мосту продовжує активно використовуватись для перевезення військової техніки, боєприпасів та іншого матеріально-технічного забезпечення для російських окупаційних військ. Це підтверджується регулярними повідомленнями місцевих моніторингових каналів.

Крим виконує роль транзитного логістичного вузла, через який росіяни забезпечують свої угруповання військ на півдні України, чисельністю майже 200 тисяч осіб. Жоден інший маршрут, включаючи ті, що проходять через Маріуполь та Бердянськ, не здатний забезпечити такий же рівень постійності та об’єму постачання.

«А тому, вкрай дисонуючі висновки, враховуючи, буквально, наратив про те, що «не треба атакувати Керченський міст»… Ви серйозно?» — резюмував експерт.

Таким чином, знищення Керченського мосту стане значним ударом по логістичних можливостях Росії в регіоні. Це може критично вплинути на їх здатність підтримувати військові операції на півдні України, значно обмежити швидкість та обсяги пересування військ і матеріалів, що у свою чергу посилить існуючі виклики для російської армії в цьому регіоні.