• Головна
  • Шокуючі деталі замаху на Зеленського: теракт готувало найближче оточення (ФОТО, ВІДЕО)
10:05, 8 травня

Шокуючі деталі замаху на Зеленського: теракт готувало найближче оточення (ФОТО, ВІДЕО)

Шокуючі деталі замаху на Зеленського: теракт готувало найближче оточення (ФОТО, ВІДЕО)

На території України працює багато агентів впливу Російської Федерації. Про це, коментуючи спробу замаху на президента Володимира Зеленського, розповів в ефірі "Еспресо" військовий експерт, полковник ЗСУ Владислав Селезньов.

Він зазначив, що треба віддати належне професіоналізму співробітників СБУ, адже "в умовах ретельно законспірованих агентів впливу, безпосередньо в УДО, тобто в структурі, яка відповідає за збереження життя й здоров'я нашого президента, вдалося їх виявити".

"Це дуже крутий наслідок багаторівневої й довготривалої військової операції. Очевидно, що для Путіна могли готувати подарунок у вигляді вбивства наших ключових державних та військових посадових діячів. Але те, що наші спрацювали на випередження, - честь і хвала нашим спецслужбовцям", - сказав Селезньов.

За його словами, активізація контррозвідувальної діяльності ворога нині залишається ключовим питанням.

"Тому що зараз, коли ми починаємо отримувати зброю, техніку, боєприпаси від наших західних партнерів та переміщувати її просторами України, вкрай важливо убезпечити від зайвих очей та вух цей процес. Потрібно працювати на випередження, щоб не дозволяти росіянам шляхом своєї шпигунської мережі виявляти логістичні маршрути та шляхи переміщення зброї, яка дуже потрібна на полі бою", - підкреслив військовий.

Служба безпеки України викрила мережу ФСБ, яка хотіла ліквідувати президента України Володимира Зеленського, керівника розвідки Кирила Буданова та голову СБУ Василя Малюка. До мережі входило 5 агентів російської спецслужби.

В результаті операції було затримано двох полковників Управління державної охорони України. Підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Фігурантам загрожує довічне позбавлення волі.

Окрім Володимира Зеленського ворог планував ліквідувати Голову СБУ Василя Малюка, очільника ГУР Кирила Буданова та інших високопосадовців.

Наприклад, ліквідацію очільника ГУР Кирила Буданова збирались провести перед Великоднем.

План ворога був наступний: спочатку завербований агент повинен був спостерігати за переміщенням особи під охороною та передавати ворогу інформацію. За координатами будинку, де мав перебувати посадовець, планувалося завдати ракетний удар. Потім збиралися атакувати дроном людей, що залишилися на місці ураження. Після цього росіяни планували поцілити ще однією ракетою, у тому числі задля знищення слідів застосування дрона.

Озброєння для агента забезпечив полковник УДО, який особисто привіз до Києва FPV-дрони, заряди до РПГ-7, а також протипіхотні міни МОН-90. СБУ зафіксувала як поїздки полковника УДО за дронами та вибухівкою до іншого регіону України, так і розмови потенційного виконавця теракту із «куратором» з фсб.

Служба безпеки України поетапно задокументувала злочинні дії фігурантів і затримала їх.

«Про нашу спецоперацію знало обмежене коло осіб, а її хід я контролював особисто. Теракт, який мав стати подарунком путіну до інаугурації, насправді став провалом російської спецслужби. Але ми не повинні забувати – ворог сильний і досвідчений, його не можна недооцінювати. Ми й далі будемо працювати на випередження, щоб кожен зрадник отримав заслужені судові вироки», - зазначив Голова СБУ Василь Малюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#теракт #замах #СБУ
ТОП новини
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
"Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди": де буде мороз у -9 градусів, снігопад та дощ?
"Цих 100 000 чоловіків чекають у ТЦК прямо з 18 травня, названо ознаки потенційних мобілізованих": повістки і відстрочки
"Ці чоловіки масово втратять відстрочки через кілька днів, мобілізація людей з інвалідністю": ТЦК, повістки і бронювання
Оголошення
live comments feed...