$39.42 €42.75
menu closed
menu open
weather +17 Київ

Окупанти вдарили по сховищу газу у Львівській області – ОВА

Окупанти вдарили по сховищу газу у Львівській області – ОВА Газове сховище у Стрийському районі знову стало ціллю російського ракетного удару, зазначив Козицький
Фото: naftogas.com (архів)

У Стрийському районі Львівської області російські окупанти 8 травня атакували газосховище, у Червоноградському – теплову електростанцію. Про це голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив в ефірі "Радіо Свобода".

Графіків вимкнень в області не запроваджують, запевнив голова ОВА, проте попередив, що це може статися влітку.

Козицький наголосив, що у Львівській області бракує сучасних систем ППО, сили оборони намагаються компенсувати їхній дефіцит створенням мобільних вогневих груп.

Голова ОВА уточнив у Telegram, що сили оборони України збили над Львівською областю вісім із 12 ракет, запущених росіянами.

Раніше 8 травня Козицький заявляв, що окупанти поцілили крилатими ракетами по об'єкту генерації енергії у Червоноградському районі, де виникло дві пожежі. Також, за даними ОВА, через влучання російської ракети пошкоджено об'єкт критичної енергетичної інфраструктури у Стрийському районі.

Група компаній "Нафтогаз" заявляла про російський удар по своїй інфраструктурі 27 квітня, не уточнюючи локації, цього ж дня Козицький інформував про влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури у Стрийському районі.

До цього "Нафтогаз" повідомляв про удари по українських газосховищах під час масованої атаки РФ 11 квітня. Атаки 8 травня у групі компаній поки не коментували.

Контекст

Російські окупанти практично щоночі атакують Україну ударними безпілотниками й регулярно завдають по території країни ракетних ударів. Цієї весни вони посилили атаки на енергосистему.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на початку квітня заявляв, що 80% теплової генерації України зруйновано, після чого були нові удари.

Під час масованої ракетної атаки вночі 8 травня окупанти атакували об'єкти генерації та передавання електроенергії в Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

У ДТЕК заявили, що окупанти 8 травня атакували три ТЕС компанії, серйозно пошкоджено обладнання.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що окупанти випустили 8 травня по Україні 55 ракет (зокрема один "Кинджал") і 21 безпілотник Shahed. Сили оборони України знищили 35 ракет і 20 ударних безпілотників.