Раз на місяць запускайте цей режим – і ваша пралка служитиме дуже довго

Пральна машинка служитиме довго і не ламатиметься: що потрібно зробити - несподіваний трюк

Ми не уявляємо своє життя без пральної машинки, якою користуємося ледве не щодня. Однак вона може поламатися, забитися чи мати неприємний запах, і такі сюрпризи нікому не потрібні. Щоб машинка служила довго і не ламалася, є кілька простих трюків, аби продовжити її бездоганну роботу. Розповідаємо про несподіваний лайфхак, який допоможе пральній машинці працювати вічність.

Чому ламається пральна машинка: найголовніші причини

  • Перевантаження і неповне завантаження. 

Як відомо, пральні машини мають обмеження за вагою, це прописано в інструкції та характеристиках побутового приладу. Занадто часте перевантаження барабана призводить до пошкодження двигуна.

Тому слід перед використанням перечитати інструкцію, аби знати напевне, яка допустима вага білизни.

 

Варто зазначити, що великі речі також утруднюють процес прання. 

 

Спеціалісти із сантехніки компанії Harvey Water Softeners рекомендують не завантажувати пральну машину вщент і прати великі речі окремо від решти одягу, пише Express.co.

Фахівці радять заповнювати барабан на три чверті, а якщо машинка стара, і того менше.

  • Забагато прального засобу. 

Якщо забагато сипати порошку чи гелю для прання, це може стати причиною поломки машинки. Оскільки двигун та насос будуть працювати на всю потужність, аби видалити залишки піни.

А це, за словами експертів, може призвести до збоїв у роботі побутового приладу. Також піна заблокує дренажну систему, через що не відкачуватиметься вода.

Щобільше, надлишки порошку залишаться на одязі у вигляді плям і можуть суттєво зіпсувати його.

  • Металеві речі з кишень. 

Кожна господиня знає, що перед пранням потрібно все витягати з кишень, особливо ключі, скріпки, монети тощо.

Оскільки маленькі металеві гострі предмети можуть пошкодити як речі, так і саму пральну машинку.

— Потрібно обов’язково витягнути всі предмети з кишень, особливо монети або інші металеві дрібнички, які можуть обертатися, сильно вдаряючи по барабану і скляним дверцятам, - зазначили фахівці Harvey Water Softeners.

  • Жорстка вода. 

Вода, яка містить багато солей, призводить до утворення вапняного нальоту, який накопичується на деталях пральної машинки, що знижує продуктивність приладу.

Оскільки прилад спочатку нагріває вапняний наліт, а лише потім справа доходить до води.

 

Це утруднює роботу нагрівального елементу машинки, і з часом накопичення вапняного нальоту призводить до поламання побутової техніки.

Тому варто періодично очищати елементи машинки від нього.

Щоб пральна машинка працювала довго: несподіваний лайфхак

У пралці з часом накопичуються бактерії, вапняний наліт, бруд та сміття, які необхідно видаляти.

Сучасна побутова техніка оснащена функцією самоочищення, яку потрібно регулярно вмикати. Це залежить від ступеню експлуатації побутового приладу. Якщо ви користуєтеся машинкою часто, то потрібно раз на місяць включати цей режим самоочищення.

Якщо у вашої пральної машинки немає такої функції, то буде досить вмикати її раз на місяць на режим кип’ятіння, який має 90 градусів. Машинка на такому режимі прання добре очиститься від бруду та вапняного нальоту.  

Як запобігати поламанню пральної машинки

  • Не перевантажуйте пральну машинку. Про це вже йшлося вище, але варто пам’ятати, що надмірне навантаження може призвести до поламання приводного ременя чи підшипників, тому доведеться викликати спеціаліста з ремонту.
  • Вибирайте правильний порошок. Від правильного підбору засобів для прання буде залежати стан вашої машинки. Варто уникати порошків з високим вмістом фосфатів. Оскільки вони є причиною накипу на нагрівальному елементі, через що машинка може поламатися будь-якої миті.
  • Регулярно прочищайте фільтри. Не варто забувати про це. Регулярно перевіряйте та прочищайте фільтри від ворсинок та згустків бруду. Тоді ваш побутовий прилад прослужить вам довгі роки.
  • Звертайте увагу на підлогу. Встановлюйте пральну машинку на рівну підлогу, щоб уникнути пошкоджень під час вібрації. Якщо у помешканні нерівна підлога, то для цього випадку є спеціальні підкладки під ніжки машинки.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень