$39.42 €42.75
menu closed
menu open
weather +17 Київ

Білоцерковець: Під час голосування за звання почесних громадян Києва для Залужного і Ліни Костенко депутати "Слуги народу" демонстративно вийшли

Білоцерковець: Під час голосування за звання почесних громадян Києва для Залужного і Ліни Костенко депутати "Слуги народу" демонстративно вийшли "Вони виступили, сказали, що не будуть брати у цьому участь, зробили демарш і вийшли із зали. Це було дуже дивно", – повідомив Білоцерковець
Скріншот: Онлайн трансляції Київська міська рада / YouTube

Депутати від президентської фракції "Слуга народу" в Київраді сьогодні відмовилися голосувати за надання звання "Почесний громадянин Києва" колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерієві Залужному та поетесі Ліні Костенко, розповів на YouТube-каналі народного депутата VIII скликання Борислава Берези співголова фракції "УДАР Віталія Кличка" у Київраді Дмитро Білоцерковець. 

Під час голосування вся фракція у повному складі покинула сесійну залу, заявив він.

"12 депутатів Київської міської ради від партії "Слуга народу" відмовилися голосувати. Вони виступили, сказали, що не будуть брати у цьому участь, зробили демарш і вийшли із зали. Це було дуже дивно", – повідомив Білоцерковець.

Він припустив, що депутати в такий спосіб виконали розпорядження з Офісу президента.

"Пан [Андрій] Вітренко [голова фракції "Слуга народу" в Київраді], мабуть, отримав дзвінок з Офісу президента. Або від [глави ОП Андрія] Єрмака, або від [його заступника Андрія] Кулеби, і після цього зробили такий демарш. Ми ж усі розуміємо, що вони виконують лише політичну волю Банкової, політичну волю офісу. Я хочу нагадати, що ще у 2022 році такий статус отримав [нині головнокомандувач ЗСУ Олександр] Сирський, і тоді "слуги народу" голосували за", – зазначив Білоцерковець.

Береза також дав оцінку вчинку членів фракції "Слуга народу" в Київраді.

"Якщо ви не бачили ніколи раніше, як виглядає холуйство та ницість, то зараз ви зможете побачити його, якщо подивитеся на голосування в Київраді. Саме "слуги народу" є тими, про кого я говорю. Вони на догоду Офісу президента проявили свою лояльність владі і відмовилися голосувати за надання статусу почесного громадянина Києва Ліні Костенко та Валерію Залужному. Посіпаки є посіпаки. Лояльність владі їх хвилює більше, ніж подяка тим, хто захищав Київ, звільняв Київщину. Подяка тим, хто своєю творчістю прославляє Україну", – наголосив політик.

Контекст

Київська міська рада на сьогоднішньому засіданні проголосувала за надання звання "Почесний громадянин міста Києва" колишньому головнокомандувачу ЗСУ Валерієві Залужному й поетесі Ліні Костенко. Мер столиці Віталій Кличко зазначив, що Костенко протягом багатьох років уособлює незламність і вільну й талановиту душу українців, дух свободи і сміливості. Залужного відзначено за його особисті заслуги під час оборони столиці й у захисті державного суверенітету і свободи України, наголосив міський голова.

Матеріали за темою