«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

«Як Дюна 3. Тільки на сцені». Режисер Боднарчук проаналізував постановку Alyona Alyona і Jerry Heil для Євробачення 2024

Автор постановки номера гурту TVORCHI на Євробаченні 2023, відомий український режисер і продюсер Олег Боднарчук у своєму Telegram-каналі прокоментував номер Alyona Alyona і Jerry Heil для Євробачення 2024.

Постановницею номера українських артисток стала Таню Муіньо, яка створює кліпи для світових зірок. Боднарчук оцінив прийоми, які використовувала Муіньо під час створення видовищної постановки.

 

«Потрібно відзначити класну роботу Таню Муіньо, яка прийняла ряд головних рішень по структурі номера. 1. Забрати Альону з першої частини постановки (в принципі, як було запрограмовано у звучанні самого треку), оскільки дівчата — не класичний дует, адже зазвичай в групах кілька слабковиражених індивідуальностей доповнюють один одного, створюючи з кількох цілісних творчу одиницю — це не той випадок. Альона та Джері не виглядали разом на сцені гармонійно у нацвідборі — вони дві самодостатні творчі особистості. 2. Зробити Альоні спешл частину, де вона ефектно з’являється як „чорт із табакерки“ і навалює своє — правильно, це додало розвитку номера, перемикнуло увагу глядачів. 3. Створити лише сумісний фінал, де дівчата стоять спинами одна до одної, бо в анфас і поряд — не композиційно — теж вірно. Скажу більше — так все розподілити зміг тільки дуже авторитетний режисер, тому що наскільки мені відомо, обом співачкам було принципово важливо бути на сцені удвох з першої до останньої секунди номера. Хтось мав прийти й сказати: ні, буде так, як я сказала», — пише Боднарчук.

 

Режисер зазначив, що сценічні образи гармонійно вписалися в загальну концепцію номера: «Відштовхуючись від змісту і стилю пісні було вирішено створювати сценічний образ грубими мазками: піщані ворота, ріка, водоворіт, пагорб з ракетами, обладунки, гігантська свята Джері Хейл на екрані, панно з жінок. Разом з піснею це було гармонійно й із всіх візуалізацій на цю пісню — це найвдаліша, думаю кліп у такому дусі взагалі б заглибив цю пісню в нові сенси. Вчора більшість українців отримали моральну насолоду і сатисфакцію! Це дійсно було круто!».

 

«Єдине до чого в мене особисто є питання, то це до метафоричного ряду. Тут і проявилася відмінність режисера сценічного шоу і кліпмейкера, тому що для останнього на його натурних локаціях вода — синя, пісок — жовтий, кольчуга — срібна. У нас же сцена і всі її засоби дають можливість мислити метафорично: море може бути й червоного кольору, пісок — срібний, кольчуга — світитися, а пагорб може складатися з дзеркал чи ще чогось конструктивного. В Терезі Марії — синя вода, жовтий пісок, буквальні обладунки. Наче фільм Дюна 3, тільки на сцені. Більшість режисерів зазвичай намагаються уникати кіношної та театральної буквальності, розуміючи, що сцена шоу — це дизайнерська сцена, яка дає більше можливостей. Взагалі, цей номер ідеально б цьогоріч підійшов Ізраїлю: асоціативність з історією Ісуса Христа, море, ріка, пісок, світло-коричневі пагорби з ракетами, панно з Дів Марій в фіналі. Але номер цього року дуже прикольний і помпезний! Вітаю всіх нас з черговим успіхом! Браво!», — прокоментував режисер.

 

Джерело

Все буде Україна