Понеділок, 20 Травня

Доцентка ЛНУ очолила Український Вільний Університет у Мюнхені

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

Доцентку Львівського університету Ларису Дідковську обрали ректоркою Українського Вільного Університету у Мюнхені. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛНУ імені Івана Франка.

Вибори ректора Українського Вільного Університету пройшли 27 квітня. Їх проводили на базі сертифікованої онлайн-платформи для голосувань Polyas, явка становила 63%.

На посаду претендували відразу три кандидати: доцентка кафедри психології ЛНУ ім. Івана Франка Лариса Дідковська, декан філософського факультету УВУ та завідувачка кафедри мистецтвознавства ім. В. Кіпи Аделіна Єфименко.

За результатами виборів, 62% голосів були саме за Ларису Дідковську. Після 5 днів, які виділяють на опрацювання можливих скарг, Виборча комісія Українського Вільного Університету на засіданні 6 травня визнала вибори дійсними і затвердила їхні результати.

Зазначимо, що Лариса Дідковська є кандидатом психологічних наук, доценткою кафедри психології ЛНУ імені Івана Франка. З 2001 року – сертифікований психотерапевт Європейської асоціації психотерапевтів. У 2006 році очолила Українську асоціацію гештальт-терапії, ще через рік стала членкинею Онтарійської асоціації консультантів, психотерапевтів та психометристів.

Досвід практикуючого психолога – більше 37 років. Протягом 2007-2010 років працювала психотерапевтом в Торонто (Канада). Викладацьку діяльність Лариса Дідковська веде з 1990 року, з 2006 року також навчає студентів в Українському Вільному Університеті.

Довідково: Український Вільний Університет заснували у Відні у 1921 році, ідея його створення належала провідним діячам УНР. Цей приватний виш був зорієнтований на українську молодь, яка після більшовицької окупації України вимушено опинилася в еміграції. З 1945 року університет базується у Мюнхені.

Нині Український Вільний Університет має три факультети, на яких представлено 13 спеціальностей: факультет державних та економічних наук (правознавство, організація та діяльність підприємств, політична економія, менеджмент, політологія); філософський факультет (філософія, порівняльне літературознавство, педагогіка, психологія); факультет україністики (українська мова та література, історія України, історія українського мистецтва, історія української церкви). Фінансову підтримку закладу надає українська діаспора.

УВУ залишається єдиним у світі приватним вищим навчальним закладом поза межами України з українською мовою навчання. Його випускниками були один із провідників ОУН Лев Ребет, поет Олег Ольжич, мовознавець Юрій Шевельов, художниця та поетка Емма Андієвська, ексміністр освіти Сергій Квіт та інші.