В Україні після Великодня змінили ціни на деякі види алкогольних напоїв, зокрема, на вино і пиво. Стало відомо, скільки, в середньому, зараз коштують ці спиртні напої, яка ціна в українських супермаркетах і як змінилася їхня вартість з квітня 2024 року.

Оновлені дані оприлюднили на сайті Мінфіну.

Скільки сьогодні коштує вино в Україні

Тим, хто більше любить вживати вино і планує найближчим часом його купити, можна буде віддати трохи менше грошей, ніж у квітні цього ж року. Так, наприклад, 750 мілілітрів червоного вина Vardiani Піросмані сьогодні коштує, в середньому, 86,93 гривень, хоча у квітні його вартість становила 96,03 гривень.

В "Ашані" та NOVUS за таке вино потрібно викласти майже однаково – 89,90 і 89,99 гривень. У Megamarket воно трохи дешевше – лише 80,90 гривень.

Середня вартість вина в Україні. Фото: Мінфін
Середня вартість вина в Україні. Фото: Мінфін

Популярні новини зараз
Чи буде в Україні долар по 50 гривень: експерт розповів, до чого готуватись Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково
Показати ще

Скільки сьогодні коштує пиво в Україні

А ось пиво в Україні стало трохи дорожчим, ніж це було у квітні. Наприклад, за 500 мілілітрів світлого пива Львівське зараз потрібно віддати, в середньому, 25,99 гривень, що на 1 гривню дорожче, ніж це було у квітні. Така ж сама ціна і в NOVUS.

Середня вартість світлого пива Чернігівське сьогодні в Україні становить 33,39 гривень, що майже на 3 гривні дорожче, ніж у квітні. У NOVUS за нього потрібно віддати 33,99 гривень, у Metro – 33,58 гривень, а ось у Megamarket – 32,60 гривень.

Середня вартість пива в Україні. Фото: Мінфін
Середня вартість пива в Україні. Фото: Мінфін

Нагадаємо, скільки сьогодні коштують макарони і деякі види круп в Україні.

Як повідомляли раніше, в Україні різко і несподівано підвищилася вартість цибулі, буряка і часнику.

Як писав "Знай" раніше, в Україні активно падають ціни на деякі продукти харчування.