• Головна
  • "Комунальні послуги можуть відключити за борг у 1 гривню": українцям розкрили несподівані факти
13:38, 9 травня

"Комунальні послуги можуть відключити за борг у 1 гривню": українцям розкрили несподівані факти

"Комунальні послуги можуть відключити за борг у 1 гривню": українцям розкрили несподівані факти

Юрист Анастасія Цибулько пояснила, що може чекати на громадян, які накопичили борги за послуги житлово-комунального господарства. Також вона розповіла, як можна спростити виплату боргів комунальним підприємствам.

Як інформує "Today.ua", Анастасія Цибулько наголосила, що в Україні немає нижнього порогу боргу за ЖКП, після якого вам можуть припинити надавати послугу. Це означає, що навіть за наявності мікроскопічного боргу постачальник може відмовити вам у житлово-комунальній послузі.

Фактично цього, зрозуміло, не відбувається. Багато хто з громадян накопичує величезні борги, після чого починаються серйозні проблеми.

Після початку повномасштабної війни з Росією Кабінет міністрів України заборонив стягнення штрафів, пені та інфляційних нарахувань із неплатників. Також комунальним підприємствам було заборонено припиняти надання послуги навіть найзліснішим неплатникам.

"Наразі відновлено процес стягнення боргів через суд, як це відбувалося до повномасштабного вторгнення, з огляду на чіткі критерії і за сумою, і за "віком" заборгованості", - пояснила юрист Анастасія Цибулько.

Мораторій на відключення ЖКП та стягнення штрафів збережено лише на тимчасово окупованих територіях та у зоні бойових дій. Решті громадян України слід вчасно платити за послуги ЖКГ, а у разі наявності боргу – погасити його.

Комунальні послуги в Україні можуть відключити за борг у 1 гривню

Комунальні послуги в Україні можуть відключити за борг у 1 гривню

У цьому, за словами юриста, може допомогти реструктуризація боргу. З такою заявою громадянин має право звернутися до компанії-постачальника послуги. Залежно від розміру боргу та доходів споживача йому можуть розбити його борг по місяцях, щоб людина могла з часом погасити його. Термін виплати боргу при реструктуризації може розтягнутися на строк до 60 місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Тарифи #комунальні_послуги
ТОП новини
"Потужна гроза насувається на ці області, такого не чекали навіть синоптики": куди суне мороз у -10 градусів, снігопад і дощ?
"Могутня гроза суне прямо в ці області, ніхто в Україні не чекав такої негоди": де буде мороз у -9 градусів, снігопад та дощ?
"Цих 100 000 чоловіків чекають у ТЦК прямо з 18 травня, названо ознаки потенційних мобілізованих": повістки і відстрочки
"Ці чоловіки масово втратять відстрочки через кілька днів, мобілізація людей з інвалідністю": ТЦК, повістки і бронювання
Оголошення
live comments feed...