Майже на кожній ділянці можна помітити горобину, проте, мало хто знає, чи можна її садити біля будинку насправді. Існують певні прикмети, які пов’язані з цим деревом і відповідають на запитання, чи варто висаджувати горобину на своїй ділянці.

Про це розповідає ProstoWay.

Чи варто садити горобину поруч із будинком

Експерти кажуть, що ягоди горобини можна сміливо додавати до варення, робити з них компоти і навіть готувати настої, які будуть не тільки смачними, а ще й корисними для здоров’я. Особливу красу це дерево має восени, коли на гілках є велика кількість яскравих червоних ягід.

До того ж, з давніх часів у народі вважали, що горобина має містичні властивості, а також захищає будинок від негативу і заздрощів з боку оточуючих. Більш того, приписують горобині захист навіть від пожеж у домі.

Дерево дуболистої горобини в саду. Фото: Pinterest
Дерево дуболистої горобини в саду. Фото: Pinterest

Популярні новини зараз
Чи буде в Україні долар по 50 гривень: експерт розповів, до чого готуватись Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Які існують прикмети про горобину

Люди вірять, що один кущ горобини на ділянці символізує спокій і благополуччя в родині, а ось два кущі вказують на щасливий і міцний шлюб. Якщо ви посадите три кущі горобини, то можете захистити свій дім від пожеж і навіть грабіжників.

Якщо покладете одну гілку горобини біля своїх дверей, то зможете захистити своє житло від поганої енергетики.

Дерево горобини в саду. Фото: Freepik
Дерево горобини в саду. Фото: Freepik

Нагадаємо, до яких рослин в жодному разі не можна додавати добрива з дріжджів.

Як повідомляли раніше, як можна зробити ефективне добриво з кульбаб для городу.

Як писав "Знай" раніше, яка рослина на городі здатна захистити культури від комах.