Чоловіки можуть розслабитись: кому не потрібно йти до ТЦК для оновлення даних



За новим законом про мобілізацію всі чоловіки віком з 18 до 60 років мають прийти до ТЦК, щоб оновити свої військово-облікові дані. Зробити це потрібно протягом 60 днів після набуття чинності новим законом (18 травня). Проте для певних категорій чоловіків є виняток, пише ТСН.

- джерело.

Як повідомив представник Генштабу ЗСУ, полковник Юрій Глущенко, не потрібно йти до ТЦК для поновлення інформації громадянам з 18 до 60 років, які виключені з військового обліку. Цей факт має бути зазначений у державних реєстрах та військових квитках громадян.

Якщо у військово-обліковому документі чоловіка відсутня відмітка про виключення з військового обліку, то працівники ТЦК можуть мати питання до такої особи для уточнення її статусу. Якщо людина була виключена з військового обліку, але не має відповідного запису у військово-обліковому документі, слід звернутися до ТЦК для отримання цього запису.

Також чоловіки з 18 до 60 років, які після публікації закону про мобілізацію (17 квітня) вже оновили свої дані у ТЦК, не зобов’язані оновлювати інформацію знову після набрання чинності законом 18 травня.

За новим законом про мобілізацію, виключенню з військового обліку у ТЦК підлягають ті, хто:

припинив громадянство України;
визнаний ВЛВК непридатним до військової служби;
досяг граничного віку перебування у запасі (ті, кому понад 60 років).
“Якщо вас виключили з обліку, ваш військово-обліковий документ не вилучається і до нього вносяться дані про виключення з військового обліку. Якщо ви оновили свої дані до 18 травня (до набрання чинності законом), у будь-якому випадку у нього виникає обов’язково оновити їх ще раз, навіть якщо не відбулося жодних змін”, – пояснив адвокат та провідний юрисконсульт компанії Nota Group Антон Марініч.

Сообщение Чоловіки можуть розслабитись: кому не потрібно йти до ТЦК для оновлення даних появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: