З початком повномасштабної війни благодійний фонд Костянтина Жеваго на постійній основі підтримує українську оборону і виділив на захист від агресора 800 мільйонів гривень. З перших днів протистояння фонд активно відгукувався на потреби захисників, забезпечував їх військовим спорядженням і гуманітарною допомогою.

Ключовим елементом підтримки стала доставка трьох броньованих автомобілів для швидкої медичної допомоги, створених на базі Toyota Land Cruiser у ОАЕ, кожен з яких коштує понад 100 тисяч доларів.

«Забезпечення фронту броньованими автомобілями для медичної допомоги має критичне значення в умовах війни, оскільки безпека медичних команд і швидкість вивезення поранених з бойових зон є вирішальними для їх виживання. Ці автомобілі, адаптовані до військових вимог, оснащені не лише медичним устаткуванням, але й захистом від стрілецької зброї і вибухів, завдяки своїм броньованим корпусам», — пояснив меценат Костянтин Жеваго.

Ці автомобілі мають виняткові технічні характеристики, такі як здатність до високої прохідності, особливі броньовані шини і корпуси, які забезпечують надійний захист у важких умовах. Одне з авто було виділено повітряно-десантній бригаді, а інші два — морській піхоті.

Завдяки спеціальній підвісці та броньованим шинам, автомобілі здатні пересуватися у зонах із великим ризиком атак, забезпечуючи безпеку поранених під час евакуацій з зони боїв. Наявність таких засобів підвищує ефективність місій і забезпечує захист життів як медперсоналу, так і поранених.

Співпраця Костянтина Жеваго з Збройними силами України має важливе значення, оскільки вона сприяє ефективному реагуванню на оперативні потреби в обороні та гуманітарній допомозі. Це підтримує моральний дух військових, підвищує їхню бойову готовність та забезпечує важливі ресурси для захисту національної безпеки та цивільного населення в умовах війни.

«Ми знаходимось в постійному контакті з військовослужбовцями Збройних сил України для забезпечення їхніх гуманітарних потреб», – додав Костянтин Жеваго.

Підтримка армії такими організаціями як фонд Костянтина Жеваго під час війни має вирішальне значення, бо вони можуть надати критично необхідні ресурси, такі як зброя, бронетехніка, медичне обладнання та гуманітарна допомога, що може бути обмежене у державних бюджетах.

Благодійні фонди швидше, ніж урядові структури, можуть відреагувати на ситуацію і задовольнити нагальні потреби військових і цивільного населення в кризових ситуаціях. Окрім того, фонди залучають міжнародні ресурси та увагу, і в такий спосіб сприяють збільшенню міжнародної підтримки та співпраці.