Після саміту миру в Швейцарі можуть розпочатися переговори між Росією та Україною. Про це повідомив політолог Володимир Фесенко. 

Про це він розповів в ефірі одного з телеканалів.

«Мир залежить від того, чи вдасться примусити Росію до миру. Отже, саміт може стати першим кроком у цьому напрямку, але не останнім. Створення дипломатичної коаліції, що сформує спільну позицію щодо майбутніх переговорів про завершення війни, є важливим етапом. Наступним кроком буде тиск на Росію, щоб вона прислухалася до цієї позиції і пішла на переговори, але не на своїх умовах. Росія висуває ультимативні вимоги, зокрема щодо скорочення української армії та іншого. Очікувати миттєвого миру після саміту нереалістично, але може розпочатися крок до майбутнього миру.», — сказав Фесенко.

Політолог відзначив, що українська сторона під час переговорів не погодиться на зраду та здачу територій і потрібно сформувати спільну позицію щодо майбутніх переговорів.

«З іншого боку, багато людей побоюються, що на цьому саміті відбудеться здача України, зрада у домовленостях з Росією. Проте, важливо розуміти, що Росія не буде на цьому саміті, тож ніякої зради не відбудеться. Можливо, деякі країни учасники саміту рекомендуватимуть розпочати мирні переговори з Росією у майбутньому, але формат і умови цих переговорів ще потрібно узгодити. Проте, українська сторона не згодиться на зраду, адже це суперечить її інтересам, і наші союзники також розуміють, що мир за умов Росії є загрозою для Європи. Тому формування спільної позиції на майбутні переговори є важливим кроком для забезпечення миру.», — закінчив Володимир Фесенко.