Солдат-мільйонер з України розповів, що не так у роботі ТЦК

Він є однією з найбагатших людей в Україні

Всеволод Кожемяко -- ДО та Під час -- Війни

Що не так у залученні в армію через ТЦК?

Про це розповів найбагатший солдат України, статки якого журнал Forbes Ukraine оцінював у понад 100 млн доларів, агробізнесмен Всеволод Кожемяко.

Він є засновником харківського добровольчого підрозділу «Хартія», який згодом став бригадою Нацгвардії.

 

«Хартія» вже 4 місяці виконує завдання на лінії фронту. Тут же перебуває Кожемяко. 

Кожемяко -- крайній ліворуч

За його словами, ТЦК як сервіс із залучення у військо не працює.

- ТЦК працює як система покарань, як що завгодно, але не як сервіс.

 

Таке враження, з інформаційного поля принаймні, що система налаштована таким чином, щоб відштовхувати усіх мотивованих і затягувати всіх, хто не хоче.

Також, за його словами, треба дуже велике бажання мати, щоб потрапити в армію в якийсь підрозділ, мобілізуватися чи підписати контракт.

- Так крові поп’ють… Я просто знаю декілька прикладів, коли люди до нас йшли вже на певні посади – там якогось папірця немає, там треба кудись йти, якусь довідку отримувати.

Всеволод Кожемяко з прапором

Як приклад неналежної роботи ТЦК він також навів складнощі у потраплянні до українського війська добровольців з числа іноземців:

- Декілька місяців тому був підписаний президентом України указ щодо можливості проходження іноземцями служби в Національній гвардії України.

 

І у нас вже є декілька десятків іноземців – це професійні або військові, або поліцейські, або просто люди, які хочуть навчитися і зробити військову кар'єру.

 

Ми до них ставимося так, як і до українців. Бо насправді, те, що для українців (не працює – ред.) – для іноземців ще гірше.

 

Ну, через ТЦК пройти записатися – це так хотіти треба…

 

Людині треба 10 тисяч кілометрів прилетіти, наприклад, з Аргентини або з Колумбії, і тут зіштовхнутися з цією бюрократією – зрозуміло, що це просто жах.

Джерело: radiosvoboda.org

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень