Наразі на Лівобережжі Херсонщини вкрай складна ситуація, але наші бійці з новим командуванням різко збільшили шанси на вибиття ворожого угруповання. Про ситуацію там розповів Василь Пехньо у своєму огляді.

«Більше ніж півроку Збройні Сили України тримають плацдарм у Кринках та Козачих Лагерях, ну і звичайно наші сили розширюють свої плацдарми.», — повідомляє Пехньо.

Також відомо, що ЗСУ ліквідовують окупаційні війська, нальотами артерії та іншої зброї.

Нагадаємо, що вчора президент Володимир Зеленський звільнив Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ і призначив на цю посаду Героя України Олександра Трепака “Редута”. Відповідні укази №313 та №314 оприлюднені на сайті глави держави. Лупанчук обіймав цю посаду з 3 листопада 2023 року. До нього командувачем ССО був Віктор Хоренко.

Олександр Трепак — Герой України, був командиром Кіровоградського 3-го полку спецпризначення, пізніше призначений начальником штабу — заступником командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. У 2015 році отримав звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка”.

«Відгуки» про нове командування доволі хороші й це підтверджується не лише словами, але й діями.

Вчора на Херсонському напрямку під командуванням Олександра Трепака вже стався повний розгром російських військ.

Через це бійці очікуюють надалі відповідних наказів, бо хороші результати під новим командуванням, схоже, вже гарантовані.