Мешканка деокупованої території повисмикувала знаки з землі і вже вантажила на велосипед, щоб відвезти додому, коли її помітили.

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій України, літня жінка вирішила, що попереджувальні знаки "Міни" знадобляться їй в господарстві. Однак такі дії, незважаючи на її наміри, поставили під загрозу не лише її власне життя, але й безпеку інших людей. Території, де розміщені знаки, залишилися без маркування, що ускладнює роботу саперів та збільшує ризик для місцевих жителів.

В господарстві все знадобиться, вирішила бабуся. Фото: кадр з відео ДСНС

"Принцип "у господарстві все знадобиться" тут не діє", - підкреслюють у ДСНС. Вони наголошують, що знаки встановлюються для попередження про небезпеку та захисту місцевого населення, а їхня відсутність може призвести до травмування та загибелі людей.

Рятувальники закликають громадян у жодному разі не використовувати попереджувальні знаки "Міни" для своїх потреб та не забирати їх із місця встановлення. Це створює додаткову небезпеку та ускладнює роботу саперів.

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Нагадаємо, що наразі близько 26% території України є потенційно небезпечними та потребує обстеження з метою розмінування.

Нагадаємо, Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують

Раніше ми повідомляли, що Під Полтавою рибалка намагався відбитися від поліцейських рибою, ще й коробки у копів жбурляв

Також, Накрасти дозволять набагато більше: в Україні планують збільшити поріг кримінальної відповідальності