Бійці 47-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України зупинили наступ ворожих сил, знищивши бронетанкову колону з десантом російських окупантів. Про це повідомила служба зв’язків із громадськістю підрозділу у соціальній мережі «Фейсбук», опублікувавши відповідне відео, змонтоване із кадрів, знятих безпілотними літальними апаратами.

Оператори дронів-камікадзе зі Strike Drones Company та Ignis Vindicta разом з артилеристами бригади знищили три танки (танковий взвод), бойову машину піхоти БМП-3, багатоцільовий тягач легко броньований і велика кількість ворожої піхоти.

Українська бойова машина піхоти М-2 Bradley ефектно вдарила по танку Т-80 російських окупантів. Це було одне з далекобійних «прямих вбивств» танків у російсько-українській війні. Екіпаж М-2 випустив одну протитанкову ракету з управлінням по кабелю TOW, яка пробила 43-тонний танк.

Згідно з інформацією видання Forbes, новий пакет допомоги від США для України на суму 1 млрд доларів включає певну кількість бойових машин піхоти M-2 Bradley. Єдиний підрозділ української армії, який використовує М-2, — 47-а механізована бригада — здійснює відчайдушну оборону проти набагато чисельніших російських сил, що наближаються до західних рубежів Авдіївки на сході України.

Зазначається, що це було одне з далекобійних «прямих вбивств» танків у російсько-українській війні. Але це, ймовірно, не стало сюрпризом для прихильників легендарного Bradley, який є основною бойовою машиною армії США з 1980-х років.

«Bradley — не танк, але він може бути вбивцею танків», — пояснює генерал армії США у відставці, який командував М-3 (розвідувальною версією М-2) під час операції «Буря в пустелі» в 1991 році, Марк Хертлінг.

33-тонний, 10-місний М-2, можливо, є найкращою бойовою машиною у повномасштабній війні Росії проти України, яка триває вже понад два роки. М-2 Bradley важить на десятки тонн менше, ніж звичайний танк, переважно тому, що його броня набагато тонша. У ближньому бою з російським танком М-2 може протриматися недовго, однак у далекому точні приціли та ракети TOW можуть надати цій машині перевагу. Особливо вони перевершують танки окупантів уночі, коли інфрачервона оптика Bradley допомагає його екіпажу побачити ворожу техніку раніше, ніж екіпаж танка побачить цю БМП.

У перервах між місіями підтримки піхоти, 47-а механізована бригада використовувала М-2 для полювання на ворожі танки. У одному зі зіткнень на півдні України минулого літа екіпаж Bradley знищив два російські танки Т-72.

47-ма механізована бригада вже рік перебуває у безперервних бойових діях. Це відчутно на кількості техніки. Аналітики Oryx зафіксували 37 знищених Bradley і десятки пошкоджених.

Під час російського наступу на захід від Авдіївки минулого місяця у бригади закінчувалися М-2, проте ситуація поступово змінюється в міру надходження нових машин.

Додамо, втрати російської армії з 24 лютого 2022 року досягли 3000 танків. Про це повідомляє Якуб Яновський, який підраховує втрати ЗС РФ та ЗСУ на основі фото чи відео підтверджень.

«Яка епічна поразка самопроголошеної військової наддержави», — заявив аналітик.

Загальна кількість візуально задокументованих втрат російських танків під час повномасштабної війни у 2022 році сягнула 3000 одиниць. Він додав, що будівництво нового танка навіть у РФ коштує дорожче за один млн доларів за машину.