Для всіх наших дорогих і шанованих читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є ціла низка дуже важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів уже оновили ціни на "салатні" овочі.

Ціни на овочі в Україні нарешті почали опускатися. Йдеться про помідори, огірки та часник.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Ціни на овочі. Фото: скрін youtube
Ціни на овочі. Фото: скрін youtube

Вартість огірків

Кілограм огірків у середньому коштуватиме 125,43 грн, тоді як минулого місяця вони продавалися по 128,18 грн/кг. Довгоплідні подешевшали майже на 10 гривень, до 99,00 грн/кг. Однак, звертайте увагу на те, що на полицях різних супермаркетів ціни на них відрізняються. Де можна придбати огірки дешевші, дивіться у статистиці нижче.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Ціни на огірки, скріншот: Minfin
Ціни на огірки, скріншот: Minfin

Вартість помідорів

Зниження цін зачепило і червоні помідори – вони подешевшали майже на 6 гривень, до 100,83 грн/кг. Цінник на рожеві опустився з 135,00 грн/кг до 114,00 г/кг. А ось середня вартість помідорів вершка знизилася із 145,85 грн/кг до 130,16 грн/кг.

Ціни на помідори, скріншот: Minfin
Ціни на помідори, скріншот: Minfin

Вартість часнику

Також зниження цін торкнулося і часнику. Так, за кіло часнику беруть у Auchan – 174,00 грн., у Megamarket – 240,00 грн., у Metro – 187,10 грн., у Novus – 174,00 грн. У середніх цінах також зміна, часник встиг подешевшати майже на 3 гривні. У травні за 1 кіло беруть 193,78 грн., у квітні середня ціна була на рівні 196,18 грн.

Ціни на часник, скріншот: Minfin
Ціни на часник, скріншот: Minfin

Нагадаємо, цінники поважчали на 10 грн: скільки в Україні коштує оселедець, скумбрія та заморожений короп.

Раніше повідомлялося, в Україні перерахували ціни на макарони та деякі крупи: за що заплатимо більше.

Також, беріть із собою грошей побільше: виробники підняли ціни на цибулю, буряк та часник.