Чи блефує Путін, погрожуючи вдарити ядерною зброєю

10 травня 2024, 19:57
1362
Ніхто не знає, в якому стані всі ті стратегічні й тактичні ракети, якими Путін лякає.
Путін, космос, ядерна зброя
Чи використовує Путін ядерну зброю / Колаж: Главред, ua.depositphotos.com, скріншот YouTube

Усі сторони, які прямо або опосередковано беруть участь у цьому конфлікті, не зацікавлені в його продовженні - всім набридла ця війна. Усім, крім Путіна. США втомилися, вони виділили колосальні гроші на те, щоб Україна переломила хід війни. У Європі теж втомилися, зокрема втомилися боятися, що ця війна перехлеснеться через територію України і торкнеться безпосередньо європейських країн, тобто набуде характеру континентальної. Україна втомилася зі зрозумілої причини, вона знекровлена за ці два роки. Загалом, усе це затягнулося, і це треба закінчувати.

Єдина сторона, яка не може і не готова закінчити цю війну, зацікавлена в пролонгації бойових дій, - це Росія, Кремль, Путін і його банда. Навіть якби Путін захотів якось закінчити війну, він би не зміг зробити крок назад - те, чого від нього вимагають. Тому що тоді пацанва його просто не зрозуміла б і поставила б йому запитання: "А, власне, за що ми всі ці роки пласталися? Поклали стільки організмів в Україні - за що? Батько рідний, куди ти завів нас, Сусанін-герой?". Путіна б не зрозуміли, і щуру згорнули б голову.

Чи блефує Путін, погрожуючи вдарити ядерною зброєю
Зони ураження ядерної зброї / Інфографіка Главреда

Зараз у Путіна залишилося дві державні таємниці. Щодо його здоров'я все зрозуміло: щур здоровий і бадьорий, на 72 роки він має дуже гарний вигляд.

відео дня

Перша таємниця - це кількість глубинаріїв, які проживають у Росії. Їх уже не 146 мільйонів. Скільки їх там? 80 чи 70 мільйонів? На це запитання ніхто не відповість точно, це серйозна таємниця. Відповідь - за сімома печатками.

Друга таємниця - стан ядерного арсеналу. Ніхто не знає, в якому стані всі ті стратегічні й тактичні ракети, якими Путін лякає. Ніхто не знає, полетять вони чи ні, куди вони зможуть долетіти, де вибухнуть, чи здатні вони вразити ціль.

Своїм рішенням про проведення навчань з ядерною зброєю Путін досягає пропагандистських цілей. Досить подивитися на опухлу з бодуна морду Гурульова, який напередодні прийняв на груди, але на ранок бадьорий, як порозовілий упирець, і каже: "Ну нарешті ми почнемо! Ми ж не починали ще. А зараз ми жахнемо, як слід! Молодець Володимир Володимирович, нарешті почув те, чого народ від нього вимагає. Зараз над Україною полетять F-16, і кожен F-16 ми будемо розглядати як потенційний носій ядерної зброї на борту. І ось тоді Україні захорошеє. І ось тоді ми нарешті вдаримо. Всю Україну в труху".

Повертаючись до першої таємниці, Путіну все складніше і складніше набирати народонаселення на прожарювання. Він уже поскреб по засіках, у глибинках, усе непотріб і відморозь зібрав і прожарив, а тепер уже в Підмосков'ї починає набирати організми. Скоро до Москви добереться? Москву йому чіпати не можна, Москва і Пітер повинні жити в парадигмі миру, над ними не повинно капати, гуркотіти і вибухати, адже тільки в такій парадигмі ця бидломаса буде підтримувати продовження війни.

Тож зараз рішення Путіна й оголошення навчань із використанням нестратегічної ядерної зброї відіграє пропагандистську роль.

Але я хочу запитати з приводу російських ядерних озброєнь.

Ви ж не вірите в те, що всю Росію розкрадали 35 років, і тільки ракети не чіпали, що все, що виділялося для обслуговування стратегічної і тактичної ядерної зброї, використовувалося за призначенням, копійки ніхто не брав? Якщо все розкрадалося тотально, значить, у сфері ядерної зброї - теж. Адже генерали будували собі дачі, а потім стали купувати особняки за кордоном, на блакитних берегах: спочатку для себе, потім для дітей, потім і для онуків. Потрібно ж десь на все це брати гроші. Звідки? З бюджетних коштів.

Тому я думаю, що і стратегічні, і нестратегічні ядерні ракети утримуються в жалюгідному стані, і дуже багато з них не злетять. Але, якщо буде ухвалено таке рішення, то і не треба, щоб багато злетіло: навіть кілька ракет, які долетять до цілі, можуть накоїти масу лиха. І це серйозно.

Хто такий Олександр Сотник

Олександр Сотник (творче ім'я - Саша Сотник) - письменник, публіцист, автор-виконавець пісень, диктор радіо і телебачення, блогер. Творець і автор каналу Sotnik-TV. Виступає з жорсткою критикою російської влади. 11 березня 2010 року підписався під зверненням "Путін повинен піти". Під час російсько-української війни неодноразово виступав із засудженням російської збройної агресії проти України, пише Вікіпедія.

Олександр Сотник, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти