У ніч на 10 травня 2024 року в окупованому місті Ровеньки на Луганщині стався потужний приліт – вибух на нафтобазі призвів до загибелі трьох осіб та поранення кількох інших. За повідомленням окупаційної влади, серед загиблих були працівники нафтобази. Таке влучання унікальне, адже ЗСУ могли випробувати ракети ATACMS для того, щоб уразити цілі, які були недоступні з 2014 року. Не виключено, що такі атаки повторяться і на інших окупованих територіях, зокрема ДНР, і наступними цілями будуть лідери недореспублік Пасічник і Пушилін, які вже сидять на валізах у страху, що наступна ракета влучить по ним, адже диверсії та ураження зрадників України останнім часом значно почастішали.

Зараз там зафіксована сильна пожежа. Поранені отримали медичну допомогу та були направлені до місцевої лікарні. Докладні обставини і причини вибуху наразі з’ясовуються.

Одне із видань повідомляє, що удар по нафтобазі в Ровеньках нанесли Збройні Сили України. За даними «глави ЛНР» Леоніда Пасічника, загиблий і поранені – це співробітники нафтобази та мешканці прилеглих будинків.

«У районі нафтобази почалася сильна пожежа. Є постраждалі, яких направляють до місцевої лікарні. Подробиці уточнюють», — повідомив співрозмовник агентства.

Інформація про те, що удар було завдано за допомогою далекобійних ракет ATACMS, поки не має підтвердження. Наразі командування Збройних Сил України не коментує цю ситуацію.

Місто Ровеньки в Луганській області було окуповане Росією у 2014 році. 23 серпня 2014 року в Ровеньках ЗСУ знищили велику військову базу окупантів. Після подальшого масованого наступу за безпосередньої участі ЗС РФ місто перейшло під контроль Росії. За повідомленнями місцевих жителів, у Ровеньках базувалися бойовики так званої ЛНР і російські козаки, між якими відбувалися конфлікти і перестрілки.

Нагадаємо, що раніше також повідомлялось про те, що в окупованому Луганську вночі 8 травня була атакована нафтобаза. Внаслідок атаки спалахнула пожежа і зникло світло в районі атакованого об’єкта.

«П’ятеро співробітників луганської нафтобази постраждали під час атаки ЗСУ. Імовірно, удар по нафтобазі було здійснено ракетами ATACMS. Усіх постраждалих внаслідок обстрілу співробітників нафтобази було госпіталізовано з мінно-вибуховими травмами», — йдеться в повідомленні.