Для всіх наших дорогих та шановних читачів є дуже важлива інформація. Цього разу ви дізнаєтесь, хто може отримати тимчасові виплати від держави, в якому розмірі, а також куди потрібно звернутися для їхнього призначення.

Деякі українці можуть отримати тимчасову допомогу від держави. Йдеться про тих громадян України, хто не має права на пенсію.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на порталі державних електронних послуг "Дія".

Оформлення документів, фото: ПФУ
Оформлення документів, фото: ПФУ

Повідомляється, що за відсутності достатньої кількості страхового стажу українці не можуть звернутися до Пенсійного фонду для оформлення пенсійних виплат. Йдеться про щонайменше 15 років страхового стажу.

Популярні новини зараз
Українцям пояснили важливий нюанс відвідин ТЦК: як не допустити помилку Повірка лічильника вважатиметься незакінченою: комунальники нагадали про важливий нюанс З такими платіжками доведеться влаштовуватися на другу роботу: тариф піднімуть більш ніж удвічі Головне за 2 червня: Потап знову зганьбився. повістку вручать на дивані, а світла не буде по 20 годин
Показати ще

У такому разі після досягнення 65-річного віку можна звернутися до органу соціального захисту за місцем проживання для призначення тимчасової державної допомоги.

Оформлення документів, фото: ПФУ
Оформлення документів, фото: ПФУ

Таку допомогу не завжди можуть призначити — вона призначається особі з дуже низькими доходами або за відсутності таких. Розмір допомоги – 2361 гривня щомісяця.

Оформлення документів, скріншот: YouTube
Оформлення документів, скріншот: YouTube

Як пенсіонеру отримати державну допомогу

Для отримання державної допомоги пенсіонеру, який не має права на пенсію, потрібно звернутися до органу соціального захисту за місцем проживання та надати разом із заявою на отримання допомоги:

- паспорт громадянина України;

- Документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- довідку про наявний трудовий стаж, видану органами Пенсійного фонду України;

- декларацію про доходи та майновий стан (заповнюється на підставі довідок про доходи кожного члена сім'ї) за останні шість календарних місяців, що передують місяцю звернення щодо призначення тимчасової допомоги;

- копію рішення про призначення опікуна (для особи, визнаної недієздатною) інформацію про склад сім'ї особи, яка звернулася за призначенням тимчасової допомоги, зазначається у декларації про доходи та майновий стан.

Нагадаємо, дефіцит бюджету: що буде з пенсіями та субсидіями на комуналку цього і наступного року.

Раніше повідомлялося, що потрібно подати заяву до 1 червня: сім'ям виплатять допомогу до Дня захисту дітей.

Також, уряд вирішив мовчати? Чому пенсії українців перестали "підвищувати".