Британія передає Україні найбільший в історії пакет військової допомоги

11 травня 2024, 18:16оновлено 11 травня, 19:46
1096
Вартість пакета військової допомоги становить 500 мільйонів фунтів стерлінгів.
Британия, ВСУ
Великобританія передає Україні найбільший в історії пакет допомоги / Колаж: Главред, фото ua.depositphotos.com, 37 окрема бригада морської піхоти

Великобританія передає Україні величезний пакет військової допомоги на суму 500 мільйонів фунтів стерлінгів. Це стане найбільшим в історії пакетом військової допомоги. Про це заявило Міністерство оборони Великобританії.

Україна отримає від Великобританії життєво важливе озброєння:

  • 4 мільйони боєприпасів,
  • понад 1600 ракет,
  • 400 транспортних засобів, включаючи 160 транспортних засобів Husky.

Допомога США для України - новий пакет допомоги від США

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Сполучені Штати Америки планують оголосити про надання нових пакетів військової допомоги для України у найближчі тижні, повідомив 9 травня речник Державного департаменту США Метью Міллер.

відео дня

Вже 10 травня США виділили Україні новий пакет військової допомоги у розмірі 400 мільйонів доларів, повідомив Пентагон.

Тим часом, російські окупанти можуть здійснити подальші просування у найближчі тижні, зауважив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Затримка з військовою допомогою США Україні - у чому ризики

У Білому визнали, що невирішена ситуація з ухваленням законопроєкту про допомогу ЗСУ в Конгресі поставила під удар становище української армії на передовій.

Координатор Ради нацбезпеки зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі визнав, що через відсутність допомоги та великий дефіцит боєприпасів українські військові змушені переходити на другу і третю лінії оборони.

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що ситуація на фронті залежатиме від того, чи отримає Україна допомогу від США. Якщо Вашингтон зможе надати Києву допомогу, то наприкінці 2024 року Україна диктуватиме власні умови про припинення війни. В іншому разі наступного року умови диктуватиме російський диктатор Володимир Путін.

Видання The Washington Post пише, що "політична дисфункція Вашингтона", яка виражається в нездатності США вирішити питання військової підтримки України, може призвести до того, що Київ може отримати допомогу занадто пізно, коли вже буде складно не допустити катастрофи. У матеріалі йдеться про те, що протягом року Україна може втратити "незліченну кількість життів". Можливий і сценарій прориву фронту.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти