• Головна
  • "Комунальні тарифи суттєво подорожчали в Україні, вартість цієї послуги зросла найбільше": українцям розкрили факти
10:00, 12 травня

"Комунальні тарифи суттєво подорожчали в Україні, вартість цієї послуги зросла найбільше": українцям розкрили факти

"Комунальні тарифи суттєво подорожчали в Україні, вартість цієї послуги зросла найбільше": українцям розкрили факти

В Україні відчутно подорожчала комуналка. Стало відомо, вартість якої послуги зросла найбільше. Відповідні дані надали у Держстаті.

Як інформує "Today.ua", повідомляється, що у період з квітня 2023 року до квітня 2024 року комунальні тарифи зросли на 12,9%. Максимально збільшився тариф на електроенергію – одразу на 69,7%. Як відомо, з 1 червня 2023 року кіловат-година для побутових споживачів коштує 2,64 грн, тоді як раніше тариф був диференційованим – 1,44 грн та 1,68 грн – в залежности від використаного ресурсу (до 250 кВт-год та більше).

У Держстаті надали інформацію про те, як подорожчали інші послуги ЖКХ.

ремонт та утримання житла – на 3,2%;

управління багатоквартирними будинками – на 5,1%;

прибирання сміття – на 1,6%.

Вартість багатьох інших послуг ЖКГ залишилася незмінною. Уряд заборонив переглядати тарифи на водопостачання та водовідведення, а також на газ, опалення та гарячу воду. На три останні послуги діє мораторій – тому вони не повинні дорожчати протягом воєнного періоду, а також шести місяців після його скасування.

Раніше стало відомо, що вже з 1 червня тариф на електроенергію в Україні зросте у 1,5 раза. Відповідні дані надав нардеп Олексій Кучеренко, який послався на джерело у Кабінеті Міністрів.

Заступник голови комітету парламенту з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко від "Батьківщини" спрогнозував новий тариф на рівні 3,5-4 грн/кВт-год. Він назвав дату, з якої вартість світла для українців значно зросте.

В Україні значно подорожчали комунальні послуги

В Україні значно подорожчали комунальні послуги

Наразі сім'я з трьох людей споживає на місяць близько 300 кВт-год й сплачує близько 800 грн. Якщо тариф на світло підвищать до 3,5 кВт-год, платіж зросте приблизно до 1000 грн. А якщо новий тариф становитиме 4 грн/кВт-год, то сума платежу складе 1200 грн.

В Україні значно подорожчали комунальні послуги

В Україні значно подорожчали комунальні послуги

Голова Держенергонагляду Руслан Слободян повідомив, що підвищення тарифу може відбутися у кілька етапів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Тарифи #комунальні_послуги
ТОП новини
"Цих 100 000 чоловіків чекають у ТЦК прямо з 18 травня, названо ознаки потенційних мобілізованих": повістки і відстрочки
"Водії не чекали таких радикальних заходів від ТЦК, автомобілі масово перевірятимуть": мобілізація, повістки і покарання
Суддя з Тернопільщини "прославився" на всю Україну, тепер сидітиме 5 років в тюрмі
"Жахлива гроза несеться у ці області, ніхто не думав про такий шалений дощ": де буде мороз у -10 градусів, злива і снігопад?
Оголошення
live comments feed...