Пенсійний фонд України дав роз'яснення про те, як сезонні працівники, які заробляють мінімальну зарплату, можуть отримати допомогу на оплату комунальних послуг у вигляді житлової субсидії.

Наприклад, якщо хтось працює кочегаром з жовтня по квітень, він теж може попросити про цю допомогу, якщо відчуває труднощі з оплатою комуналки.

Людина, яка обрізає полуницю
Людина, яка обрізає полуницю

Для того, щоб розібратися, чи має людина право на субсидію, дивляться на її доходи за певний час. Зокрема, якщо ви хочете отримати субсидію на літній період, важливі ваші доходи за третій і четвертий квартали минулого року, а також чи ви сплачували соціальні внески принаймні три місяці цих кварталів.

Отже, якщо ви звернетеся за субсидією в травні або червні 2024 року, вам можуть призначити субсидію починаючи з травня. При цьому врахують ваші доходи і внески з кінця 2023 року.

Популярні новини зараз
Ухилянтам пояснили, коли у них почнуть відбирати речі Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Польові роботи / фото: Freepik
Польові роботи / фото: Freepik

Пенсійний фонд закликає всіх, кому потрібна така допомога, звертатися на час і мати при собі всі необхідні документи, щоб підтвердити своє право на отримання субсидії.

Також наш портал інформував, ринкові тарифи на світло або обмеження: українців можуть поставити перед складним вибором

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що в Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Вам буде цікаво дізнатися хоча б на хліб вистачатиме: як пенсіонерам отримати допомогу під час війни