«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

П'ять учасників Євробачення 2024, які не побоялися зі сцени закликати до миру. Серед них – Україна

Виконавці, які представляли Португалію, Литву, Ірландію та Францію на пісенному конкурсі Євробачення 2024 закликали до миру та любові зі сцени. До них також долучились представниці України alyona alyona та Jerry Heil. Наприкінці виступу українки сказали: "Обʼєднуйся, світе! Мир Україні".

Через участь Ізраїлю в конкурсі стався певний хаос. Були заклики бойкотувати змагання на тлі бомбардування Палестини Ізраїлем, у результаті якого загинуло понад 35 000 людей. Водночас багато учасників поділилися своєю неприязню до участі Ідена Голана цього року.

 

Крім того, голандський суспільний мовник у Бельгії ненадовго перервав початок прямої трансляції другого півфіналу шоу, щоб вивести на екрани повідомлення із закликом припинити вогонь в Газі.

 

"Це страйк. Ми засуджуємо порушення державою Ізраїль прав людини. Крім того, держава Ізраїль знищує свободу слова. Тому ми на мить перериваємо трансляцію. Припиніть вогонь зараз. Зупиніть геноцид зараз", – зазначалося в повідомленні. 

 

Після того, як пісня Nemo "The Code" стала переможцем цього року, співак закликав до миру у своїй промові.

 

"Я сподіваюся, що цей конкурс виправдає свої обіцянки і продовжить виступати за мир і гідність для кожної людини в цьому світі", – сказали переможець. 

 

З’явившись на сцені литовець Сільвестр Бельт закінчив свою пісню Luktelk побажанням "поширити любов у світі". 

 

Ірландська співачка Bambie Thug вигукнула зі сцени, що "любов завжди переможе ненависть" наприкінці власного виступу. Шанувальники також відзначили, що на їхніх нігтях акрилом були намальовані кольори палестинського прапора.

 

Пізніше португальська співачка Іоланда, додала, що після її виконання пісні Grito на сцені "запанує мир". Шанувальники побачили, що на її нігтях були намальовані палестинські візерунки Кеффія.

 

Учасник із Франції Сліман завершив свою емоційну пісню Mon Amour, заявивши, що всі "об’єднані музикою для любові та миру". Це сталося після того, як співак, відомий на каналі своєю участю у французькому спін-оффі The Voice, зупинив свій виступ під час суботньої генеральної репетиції, щоб поділитися подібним повідомленням.

 

Джерело.

Все буде Україна