До Пенсійного фонду постійно надходять питання від домогосподарств щодо отримання соціальних допомог. Зокрема українців цікавить, чи буде продовжено нарахування житлової субсидії у випадку, коли член родини виїжджає за кордон. У Пенсійному фонді роз’яснили, на що сподіватись громадянам у таких ситуаціях.

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області надало відповідь на запитання громадянки, яка мала намір виїхати за кордон на лікування. Гарною новиною стало те, що житлова субсидія буде нараховуватись і надалі.

Комуналка
Комуналка

У своїй відповіді ПФ України посилається на Положення про порядок призначення житлових субсидій, затверджене Кабінетом Міністрів України. Згідно з цим положенням, право на отримання житлової субсидії може втрачатися, якщо член родини перебував за кордоном сукупно більше 60 днів. Однак важливо враховувати, що до 60-денного терміну перебування за кордоном не включаються дні лікування, службового відрядження, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку. Такі випадки підтверджуються відповідними документами.

Таким чином, у випадку, коли особа виїжджає за кордон на лікування або за іншими законними причинами, її родині може бути надано продовження нарахування житлової субсидії. Проте важливо мати на увазі, що соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб у період перебування за кордоном не розраховуються.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам встановили обмеження: доплату отримають не всі Розмови по телефону стануть розкішшю: популярний мобільний оператор різко підвищив ціни на зв’язок "Господарі бенкетують у палацах": у ДТЕК відповіли, чому багатих сусідів не торкаються відключення світла Поки люди шкребуть копійки на нові тарифи за світло, зарплати членів "Укренерго" сягають майже 8 млн на місяць
Показати ще

Нагадаємо, Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Раніше ми розповідали, що В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Також, Деяким українцям дозволили не платити оренду: хто перший у списку