• Головна
  • Додадуть по 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
12:41, 13 травня

Додадуть по 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Додадуть по 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Пенсіонери в Україні часто стикаються з фінансовими труднощами, особливо у світлі економічних викликів та триваючих конфліктів. Щоб підтримати цю вразливу категорію населення, держава та міжнародні організації впроваджують різні програми.

Вони спрямовані на збільшення їх місячних доходів через спеціальні надбавки до пенсій. Пенсіонери, які старші за 70 років і отримують пенсію меншу за 10 340,35 гривень, мають право на вікову надбавку:

якщо вам від 70 до 74 років, ви отримаєте додатково 300 гривень, якщо вам від 75 до 79 років, ваша надбавка складе 456 гривень, пенсіонерам від 80 років належить надбавка у розмірі 570 гривень.

Ці надбавки додаються автоматично, тому не потрібно звертатися особисто до Пенсійного Фонду. Літні люди, чия пенсія не перевищує 3 250 гривень і які проживають у зонах активних бойових дій або потенційно небезпечних зонах, можуть отримати доплату від ООН.

Важливо, що з березня 2023 року ці особи не отримували виплат для внутрішньо переміщених осіб або допомогу від міжнародних організацій. Такі доплати теж нараховуються автоматично.

Миколаївська область, Херсонська область, Дніпропетровська область, Чернігівська область, Луганська область, Донецька область, Харківська область, Запорізька область, Сумська область.

Сума доплати розраховується як різниця між 3 250 гривнями і фактичною пенсією особи. Наприклад, якщо пенсія становить 3 000 гривень, надбавка складе 250 гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#пенсія #надбавка #області #роки
Останні новини
ТОП новини
"У ТЦК хочуть мобілізувати 90 000 цих чоловіків, бронювання одержать лиш деякі": вимоги для відстрочки і повістки
"Несамовита негода пре у ці області, шалена гроза суне у цілий регіон": де буде мороз у -1 градус, а де град, дощ і +30?
"Масштабна негода несеться в ці області, могутня гроза хлине на цілі міста": де буде мороз у -5 градусів, а де спека у +33?
"Випадки страшної хвороби фіксують в українців, названо групу ризику": ураження зазнає мозок, настає параліч
Оголошення
live comments feed...