Після того, як оштрафують усіх ухилянтів: що з порушниками буде далі



Подробиці

- джерело.

З 18 травня набуває чинності новий закон про мобілізацію. Адвокат Олег Горбачов роз’яснив, яким чином держава змушуватиме громадян прийти до Територіальних центрів комплектування, пишуть “Економічні новини”.

Згідно з новим законом, у військовозобов’язаних громадян буде 60 днів на оновлення своїх військово-облікових даних. Недотримання цієї вимоги може спричинити серйозні проблеми.

Нещодавно депутати Верховної Ради затвердили значне збільшення штрафів для тих, хто ухиляється від мобілізації. Тепер за порушення мобілізаційного законодавства під час військового конфлікту громадянам загрожують штрафи у розмірі від 17 тисяч до 25,5 тисяч гривень.

Адвокат Олег Горбачов рекомендує не відкладати сплату штрафу, якщо його було накладено. В іншому випадку можуть виникнути ще серйозніші наслідки.

За словами Горбачова, громадяни мають право оскаржити штраф навіть після його сплати. Тому якщо є намір оскаржити рішення, краще сплатити штраф, щоб уникнути блокування рахунків, а потім звертатися до суду.

Також варто зазначити, що збільшилися штрафи і для роботодавців, які приховують інформацію про своїх співробітників під час воєнного часу. Наразі за такі порушення можуть накласти штрафи у розмірі від 34 тисяч до 59 тисяч гривень.

Горбачов зазначає, що хоч у його практиці не було випадків накладання санкцій Територіальними центрами комплектування на фірми та компанії, після набуття чинності новим законом ситуація може змінитися.

Попри заяви українських чиновників та депутатів про те, що нові штрафи для тих, хто ухиляється, почнуть діяти наступного дня після ухвалення закону, це суперечить чинному законодавству.

Сообщение Після того, як оштрафують усіх ухилянтів: що з порушниками буде далі появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: