«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Скандал: Дружина екскомбрига ТРО їздила на авто, які закупили для ЗСУ

Дружина полковника та екскомбрига ТРО Олександра Чахлова їздила на авто для ЗСУ, які закупили на бюджетні кошти однієї з міськрад. Сам же військовий підозрюється у зловживанні владою.

Дружина екскомандира бригади ТРО їздила на авто для ЗСУ

 

Дружина екскомандира 116 окремої бригади ТРО Олександра Чахлова користувалася автівкою, яку Полтавська міськрада передала бійцям тероборони. Про це повідомляє видання "Полтавщина". Ба, більше і сам не гребував їздити на авто, яке було придбане для потреб армії. За даними з Реєстру судових рішень, у квітні суд зняв арешт з двох автівок, які є військовим майном: одним автомобілем користувалася дружина Чахлова, яка проживала у Чернівцях, іншим — сам колишній командир. Мова йде про дві Skoda Kodiak, які для 116 окремої бригади ТрО придбали за кошти бюджету.

 

Зловживання владою

 

Такі подробиці з’ясувалися, коли суд у Полтаві розглядав кримінальне провадження щодо підозри Олександра Чахлова у зловживанні владою під час служби на посаді командира 116-ї окремої бригади територіальної оборони. Арешт на автівки був накладений торік 25 грудня. Із судової ухвали відомо, що в кінці 2022 року департамент з питань цивільного захисту Полтавської міськради передав 116 ОБрТрО дві автівки, вартість кожної 2 млн грн. Автомобілі були передані тероборонівцям для виконання завдань щодо протидії військовій агресії РФ проти України. Однак тоді автівки до бійців так і не потрапили.

 

У квартирі екскомандира бригади ТРО знайшли тепловізори та оптичні приціли

 

Торік у листопаді військовий був знятий з посади командира та переведений у резерв. За три тижні його квартиру обшукали слідчі. У помешканні виявили багато речей, якими мали б користуватися військові під час виконання служби - тепловізори, оптичні приціли, павербанки та інше.

 

25 грудня Октябрьський райсуд Полтави наклав арешт на вилучені речі з помешкання екскомандира та на автівки, якими користувалася сім’я Чахлова.

 

Також в середині грудня минулого року слідчі обшукали ще одну автівку Mitsubishi L200. Це авто також було на балансі 116 ОБрТрО, однак після зняття з посади командира Олександр Чахлов продовжував нею користуватися. У квітні до суду із клопотанням звернулася одна з військових частин 116-ї окремої бригади тероборони. У клопотанні прохали зняти арешт з цих двох автівок. Розглянувши звернення, суд вирішив зняти арешт з транспорту. Адже військова частина у повному складі перебуває в Донецькій області, де виконує бойові завдання задля відсічі збройної агресії російських окупантів й тероборонівцям необхідні автомобілі.

Джерело.

Все буде Україна