У Німеччині клімат часто відіграє ключову роль у тому, чому кондиціонери не є обов'язковою частиною більшості домівок. Зазвичай літні температури тут не досягають такої висоти, як у багатьох інших країнах, де кондиціонування повітря є нормою.

Багато будинків у Німеччині побудовані з хорошою природною вентиляцією і мають товсті стіни з доброю ізоляцією, які допомагають зберігати прохолоду всередині приміщень у літній період.

Кондиціонер, скріншот з відео
Кондиціонер, скріншот з відео

Один з популярних методів, який застосовують влітку для підтримання прохолоди в приміщенні - це нічне провітрювання. Вночі, коли температура зовні знижується, вікна відкривають для того, щоб холодніше повітря ввійшло до будинку.

Вранці, коли сонце починає нагрівати повітря, вікна та ролети закривають, щоб запобігти проникненню тепла всередину та утримати прохолоду, накопичену протягом ночі.

Популярні новини зараз
На ці картки пенсія не прийде: у ПФУ розповіли, як не залишитись без виплат 3600 грн зайвими не будуть: пенсіонерам пропонують матеріальну підтримку Тривожна арифметика "Нафтогазу": українці стають боржниками навіть за наявності переплати Мають подати документи до 1 липня: українцям зробили важливе оголошення
Показати ще

Ролети є ефективним засобом захисту від сонячного світла та спеки. Вони не тільки захищають від сонячного випромінювання, але й допомагають зменшити ризик перегріву будинку. Ролети можуть бути ручними або автоматизованими, і їх можна легко адаптувати до різних погодних умов.

Деякі німці вважають, що кондиціонери можуть сприяти поширенню захворювань і їхній шум може бути неприємним.

У Німеччині електрика значно дорожча, ніж у багатьох інших країнах, наприклад у США. Це робить використання кондиціонерів дорогим задоволенням.

Нагадаємо, пральна машинка сама "видалить" плісняву і бруд: потрібно затиснути ці дві кнопки

Вам буде цікаво дізнатися не чхайте, а послухайте: як убезпечити себе в подорожі від сезонної напасті