Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що останнім часом поліція активізувалася у питанні виявлення автомобілістів із простроченими посвідченнями водія, а також притягнення їх до відповідальності.

Штраф за такі порушення становить 3400 гривень, проте юристи попереджають, що платити його потрібно далеко не завжди. Зокрема, інспектори зловживають непоінформованістю водіїв, які не знають про ухвалу КМУ №184 від 02.03.2022.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від фахівців порталу "Твоя машина".

Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, авто, штраф, скріншот: YouTube

Підзаконний нормативний акт дозволяє використовувати прострочене посвідчення водія, видане вперше в період дії правового стану військового стану. Також можна буде користуватися тимчасовими правами ще рік після закінчення особливого періоду.

Популярні новини зараз
Гороскоп на червень-2024 для всіх знаків Зодіаку: можливість Овнів, приємні події Близнюків та прохання Риб Військовозобов’язаним у ЦНАПах не зможуть надавати важливу послугу – фахівці пояснили нюанси "Нафтогаз" попередив про зміни в оплаті рахунків: що потрібно знати споживачам Заповіт чи дарування: як правильно передати нерухомість дітям
Показати ще

Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, авто, скріншот: YouTube

Поліцейські часто відкрито ігнорують цей факт, хоч і не можуть не знати про нього. У деяких ситуаціях вони мотивують притягнення водія до відповідальності тим фактом, що він нібито мав можливість обміняти посвідчення, але він цього не зробив.

Однак такі підстави нічим не обґрунтовані, оскільки уряд дозволив громадянам користуватися простроченими документами незалежно від наявності або відсутності у них можливості обміняти права.

Нагадаємо, якщо оштрафували на рівному місці: водіям розповіли, як повернути гроші.

Раніше повідомлялося, дуже небезпечні "ігри": що буде з водієм, який не зупиниться на вимогу поліції.

Також, що не варто робити на вулиці, щоб уникнути штрафу у 850 гривень.