$40.53 €43.98
menu closed
menu open
weather +26 Київ

Пугачов: Путін – боягузливий. Після теракту у Crocus ви бачили, щоб він вийшов до людей? У нього одразу панічна атака G

Пугачов: Путін – боягузливий. Після теракту у Crocus ви бачили, щоб він вийшов до людей? У нього одразу панічна атака Путін реагує на надзвичайні ситуації як боягуз, заявив колишній його друг Пугачов
Фото: EPA

Колишній російський банкір, колишній друг нині нелегітимного президента країни-агресора Росії Володимира Путіна Сергій Пугачов заявив під час стриму засновника і головної редакторки інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона та Олесі Бацман, що у Путіна після неприємних інцидентів, на які він зобов'язаний реагувати, стаються панічні атаки.

"Я думаю, це всі розуміють, усі знають [що Путін – боягузливий]. Його сидіння в бункері, COVID, не COVID... Усе його життя! Будь-яка трагедія, яка траплялася. Фінал – це нещодавно Crocus City. Ви бачили, щоб ця людина вийшла до людей, сказала, поспівчувала? Ні, у нього відразу панічна атака", – зазначив колишній друг російського президента, який нещодавно став нелегітимним, відповідаючи на запитання Гордона, чи боягузливий Путін.

Пугачов нагадав, як Путін поводився після того, як вибухнув і затонув російський підводний човен "Курськ".

"Якраз він у Сочі був, мені панічно телефонував: "Терміново прилітай, ми маємо щось робити із цим". Я кажу: "Що робити? Сідай у літак, лети у Москву, приходь у Кремль, виступай". Натомість він просидів там тиждень під замком і панічно відбивався від усього", – розповів колишній російський банкір.

Він наголосив, що у зв'язку із цією катастрофою "була ціла історія придумана, що моряки стукали і вони там живі".

"Командувач ВМФ [РФ] доповів [Путіну], що човен загинув і, звісно, особовий склад загинув у той самий час. Жодних стуків, дзвонів і передзвонів просто не було, це була фантазія особисто Путіна, він сам це придумав. Чому? Тому що він боявся: ось, це сталося, і він хотів відтягнути час", – згадує Пугачов.

Він додав, що багато країн після новин про "Курськ" пропонували допомогу в рятувальній операції та піднятті човна.

"[Але] він [Путін] розумів, що піднімати там немає кого. Навіть більше, цей човен [самі росіяни потім] підняли і зняли цілий фільм. Знімала його Генеральна прокуратура в особі генпрокурора [РФ Володимира] Устинова. Я з ним розмовляв і фільм цей дивився. Там розірвалася [торпеда] у торпедному відсіку і загинули всі за одну секунду", – заявив колишній друг Путіна.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube
Контекст

22 березня у Crocus City Hall у Красногорську Московської області перед концертом гурту "Пикник" сталася стрілянина. За інформацією пропагандистських ЗМІ, у партер концертного залу увірвалися люди в камуфляжі й почали стрілянину з автоматичної зброї. У будівлі спалахнула пожежа (імовірно, її влаштували нападники). Вогонь удалося загасити лише увечері 23 березня. За офіційними даними, через стрілянину та пожежу загинуло понад 140 людей.

Відповідальність за теракт узяло на себе терористичне угруповання ІДІЛ, воно опублікувало фотографії нападників та відео, зроблене ними під час нападу, на якому видно, як вони стріляють у людей, а комусь перерізають горло. У США заявили, що вважають саме ІДІЛ організатором теракту в Підмосков'ї, що не бачать жодних ознак причетності до цього України і що передавали Росії розвіддані про ймовірну підготовку ісламістами нападів у Росії.

23 березня у Брянській області РФ затримали чотирьох осіб за підозрою у скоєнні теракту. Це уродженці Таджикистану, які працювали в Росії, повідомив "Коммерсантъ". 24 березня чотирьох підозрюваних у теракті суд у РФ відправив під арешт. Згодом затримали й інших людей, яких російські силовики вважають причетними до теракту.

Водночас російська влада і пропагандисти намагаються довести, що в цій історії нібито є якийсь "український слід". Зокрема, стверджують, що затримання підозрюваних у злочині відбулося "неподалік кордону з Україною" (насправді, як з'ясувала "Медуза", "неподалік" – це за 140 км) і що для них нібито підготували вікно з українського боку кордону, як стверджував Путін.

Але посол Білорусі в Росії Дмитро Крутой заявив, що білоруські спецслужби допомагали Росії затримати підозрюваних і "не дати втекти терористам через наш спільний кордон". У військовій розвідці України зазначили, що ця заява посла фактично нівелювала заяви російської влади про те, що підозрювані у нападі прямували у бік українського кордону.