Цієї ночі окупований Крим і Новоросійськ (Краснодарський край) зазнали інтенсивної атаки з боку безпілотних літальних апаратів та морських дронів.

О 01:30 гауляйтер Севастополя Михайло Развожаєв повідомив, що військові відбивають атаку безпілотних літальних апаратів за допомогою стрілецької зброї. Незабаром у місті частково зникло світло. Развожаєв пояснив це тим, що частину обладнання на підстанції «Севастополь» було відключено через падіння уламків збитих дронів.

Вже о 03:14 гауляйтер повідомив, що місто атакують не лише дрони, а й безекіпажні катери. Ще на 04:00 атака тривала.

Як завжди у Криму повідомили про «успішне» відбиття атаки. О 04:17 Развожаєв заявив, що знищено десятки безпілотних літальних апаратів та понад п’ять морських дронів. За його словами, ніхто не постраждав. Вірим-вірим і чекаєм повідомлень СБУ!

Ніч і ранок для Краснодарського краю були надзвичайно тривожними. На світанку в Туапсе пролунали потужні вибухи на нафтопереробному заводі, після чого виникла пожежа.

Про це повідомляють місцеві телеграм-канали. Кадри удару невідомого дрона також були зафіксовані на відео, повідомляє одне з видань.

Вранці у Туапсе пролунали потужні вибухи. За повідомленнями у мережі, дрони атакували нафтопереробний завод.

Вибухи сталися під час оголошення тривоги, приблизно о 06:00. Місцева влада заявила, що Туапсинський НПЗ намагалися атакувати два дрони, проте ППО нібито знищила безпілотники.

Проте опубліковані у мережі кадри наводять на думку, що дрони могли бути збиті над самим нафтопереробним заводом. Там спалахнула пожежа, яку місцева влада називає «локальним загорянням».

Момент влучання безпілотника також було зафіксовано на відео. На ньому видно, як дрон летить у напрямку НПЗ, за кадром чути постріли, але безпілотник не збили.