Київська муніципальна влада розглядає питання про перетворення акціонерного товариства "Київводоканал" на комунальне підприємство. Планується відкликати водопровідні мережі, передані в управління у 2006 році, та створити нове комунальне підприємство КП "Київводоканал".

Наразі планується засідання бюджетної комісії Київради, на якому обговорюватимуться питання розірвання угоди про передачу майна.

Тарифи на воду / фото: Freepik
Тарифи на воду / фото: Freepik

Планується, що з 1 січня 2025 року КП "Київводоканал" зі статутним капіталом у 1,5 млрд грн розпочне свою роботу.

Рішення про такий крок було викликане невдоволенням Київради станом водопровідних мереж та тим, що тарифи на водопостачання не переглядалися з 2021 року. Попри фінансову підтримку з боку Київради, яка підтримує безперебійне водопостачання, це стало нетривалим рішенням.

Популярні новини зараз
Гороскоп на червень-2024 для всіх знаків Зодіаку: можливість Овнів, приємні події Близнюків та прохання Риб Травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше Хто і коли першим вирушає на фронт після мобілізації Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене"
Показати ще

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Депутати висловили підтримку зробити "Київводоканал" комунальним підприємством, але висунули попередження про наслідки, такі як зміни у договорі про японський кредит на модернізацію Бортницької станції очищення стічних вод.

Також буде необхідно вирішити питання щодо угоди про іпотеку між урядом, Мінфіном, Київрадою та акціонерною компанією "Київводоканал".

Зміна постачальника послуг також є частиною цього процесу. Проте проект рішення не містить інформації про ремонт мереж, на які нинішній власник не має достатніх коштів, а майбутні тарифи залишаються під питанням.

Також наш портал інформував, що " Водоканал" просить не пити киян воду з-під крана: чому і скільки діє заборона