Субота, 1 Червня

Прикордонник застрелив цивільного, який намагався перетнути кордон — ДБР

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

Державне бюро розслідувань повідомило про затримання військовослужбовця прикордонного загону, який застрелив 39-річного жителя міста Дніпро під час спроби перетину українсько-румунського кордону на Закарпатті. Про це повідомила пресслужба ДБР у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

За попередніми даними, 15 травня близько 19:00 прикордонники під час патрулювання помітили чоловіка, який прямував у бік кордону з Румунією. Цивільний не зупинився на вимогу військових, а навпаки — кинувся тікати.

Під час переслідування втікача прикордонники здійснили кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови, кажуть в ДБР.

За інформацією слідчих, загиблим виявився 39-річний уродженець Дніпра, який мав при собі туристичне спорядження та закордонний паспорт.

Співробітники ДБР оглянули місце події та допитали військовослужбовців прикордонного наряду. Одного з військових затримали. Йому готуються повідомити про підозру за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України.

Прикордоннику може загрожувати до 10 років ув’язнення. Слідчі дії тривають.

Українські чоловіки регулярно намагаються незаконно перетнути кордон, щоб уникнути мобілізації. З перших місяців заборони на перетин розвинувся широкий «ринок послуг» із пропозицією виїхати. «Клієнтам» пропонують пройти через пропускні пункти з фальшивими документами, іти лісами, горами чи плисти річкою, по якій проходить лінія кордону.