• Головна
  • "Фатальний інцидент": прикордонник застрелив чоловіка, який спробував незаконно перейти кордон з Румунією
14:00, 17 травня

"Фатальний інцидент": прикордонник застрелив чоловіка, який спробував незаконно перейти кордон з Румунією

"Фатальний інцидент": прикордонник застрелив чоловіка, який спробував незаконно перейти кордон з Румунією

Трагічний інцидент стався на кордоні України та Румунії. Прикордонник убив чоловіка, який намагався незаконно покинути країну.

Як інформує "Today.ua,", Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило, що інцидент стався 15 травня. Близько сьомої години вечора прикордонники помітили чоловіка, який ішов у бік румунського кордону. Вимогу зупинитись він проігнорував, мало того, спробував втекти від правоохоронців.

"Під час переслідування втікача військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів із табельної зброї. Згодом вони виявили тіло чоловіка з кульовим пораненням голови", - повідомили у пресцентр ДБР.

Встановити особу загиблого не склало труднощів, при ньому було туристичне спорядження та закордонний паспорт. Ним виявився 39-річний уродженець Дніпра. Найімовірніше це ще один випадок спроби сховатися від мобілізації в чужій країні, оскільки про контрабанду Державне бюро розслідувань не повідомляє.

Співробітники ДБР оглянули місце події, вилучили особисті речі потерпілого, а також табельну зброю прикордонника, який зробив фатальний постріл. Відносно нього порушено кримінальну справу про перевищення посадових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 7 до 10 років.

Прикордонник застрелив чоловіка, який намагався незаконно перейти кордон з Румунією

Прикордонник застрелив чоловіка, який намагався незаконно перейти кордон з Румунією

Нагадаємо, що тиждень тому речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив, що з початку війни при спробі незаконно перетнути державний кордон загинули 35 людей. Здебільшого це громадяни, які намагаються нелегально потрапити до сусідньої країни, щоб уникнути мобілізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Кордон #Україна
Оголошення
live comments feed...