Через деякий час Валерія Залужного можуть відкликати з посади посла у Великій Британії, щоб призначити міністром оборони України, припустив політолог Євген Магда.

«Не виключаю сценарію, що Залужного можуть відкликати з посади посла та призначити міністром оборони. Чому ні? Як вже цивільну людину, його можуть призначити на міністерську посаду», – сказав Євген Магда.

Політолог нагадав, що ще до звільнення з посади Головнокомандувача ЗСУ вже ходили чутки про те, що Залужного планують призначити міністром оборони.

На його думку, Офіс президента може бути зацікавлений у такому призначенні, оскільки Валерій Залужний залишається одним із найпопулярніших політиків в Україні, і чинній владі не вигідно перетворювати його на свого політичного опонента.

При цьому Євген Магда вважає, що можливе повернення Залужного з Лондона назад до Києва буде сприйняте британськими партнерами зі здивуванням.

Варто відзначити, що колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який звільнився з цієї посади 8 лютого, ще не прибув до Лондона, де буде працювати послом України у Великій Британії, через те, що спочатку потрібно виконати всі необхідні процедури.

На посаді посла Залужний зробить акцент на двох ключових аспектах – військовій допомозі та фінансовій підтримці нашої країни.

Таку думку в ексклюзивному інтерв’ю висловив колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

«Наскільки я знаю, Залужний проводив у цей час консультації з відповідними урядовцями, службами тощо, щоби бути краще зорієнтованим відносно тих моментів, на які треба звернути особливу увагу», – припустив він.

Говорячи про першочергові завдання, які стоятимуть перед Залужним у ролі послом України у Великій Британії, дипломат пояснив:

«Мені здається, що основний наголос, як і всім послам України в інших країнах, треба робити на забезпеченні зброєю та фінансовій допомозі».