У Львові Личаківський районний суд ухвалив вирок у резонансній справі. Трагічний інцидент стався у листопаді 2022 року на території однієї з військових частин міста. Під час підготовки до навчальних стрільб та перевірки зброї сталося непоправне – випадкове вбивство полковника рядовим солдатом .

За даними правоохоронців, старший солдат, перебуваючи в кабінеті разом з іншими військовослужбовцями, без дозволу взяв до рук пістолет моделі ТТ калібру 7,62х25 мм.

Пістолет / фото: Pinterest
Пістолет / фото: Pinterest

"Стоячи праворуч від потерпілого, що також знаходився у зазначеному приміщенні, не перевіривши наявність спорядженого магазину в пістолеті, здійснив його зарядку шляхом відведення затворної рами в крайнє заднє положення і вільного його повернення вперед пославши патронник, руці, повернувся у напрямку полковника, після чого натиснув на спусковий гачок і зробив один постріл з пістолета у бік останнього", – йдеться у матеріалах справи.

На місце трагедії негайно прибули медики, які доправили потерпілого до лікарні. Однак, на жаль, при всіх зусиллях лікарів полковник від пораненого помер.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив про зміни в оплаті рахунків: що потрібно знати споживачам Українцям виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування Українцям приготували великі штрафи: за що можна навіть попрощатися з майном
Показати ще

Пістолет, фото: usionline.com
Пістолет, фото: usionline.com

У вироку суду чітко вказано, що солдат порушив правила поводження зі зброєю та необережно застрелив полковника. Сам обвинувачений на суді стверджував, що показував пістолет іншому військовому, а коли обернувся, то "з невідомих йому причин у цей час пролунав постріл і куля вилетіла у бік полковника".

Зрештою, суд призначив винному в трагедії п'ять років позбавлення волі, але звільнив його від відбування покарання з випробувальним строком у три роки. Дружина полковника з вироком не погоджується.

Нагадаємо, суддя відпустив винуватця смертельної ДТП і тепер отримуватиме довічну пенсію за рахунок звичайних громадян.

Як повідомляв "Знай.uа", кримінальний авторитет Віктор Журавель плюнув в обличчя поліцейським : копи втерлися, але потім затримали

Знай.ua писав, "купили у своїх, для своїх": в Одесі привласнили мільйони державних грошей, призначених для ЗСУ