Станом на 16 травня 2024 року, в Україні оновилися ціни на спеції. Скільки коштують сіль та перець, як змінилась ціна в порівнянні з минулим місяцем та скільки українцям потрібно віддати за них на касі гіпермаркетів.

Дані оприлюднили на офіційному сайті Мінфіну.

Сіль і перець – це спеції, які користуються особливою популярністю на кухні, тому варто знати, скільки вони сьогодні коштують в Україні.

Ціни на сіль

Сьогодні за 1 кілограм морської харчової солі потрібно заплатити, в середньому, 35,74 гривень, що на 1 копійку дешевше, ніж у минулому місяці.

Якщо ви плануєте купувати морську харчову сіль в мережі гіпермаркетів "Auchan", за 1 кілограм потрібно віддати 33,88 гривні, водночас, в "Megamarket" вартість солі на 3,72 гривні більша, та складає 37,60 гривень.

Популярні новини зараз
В Україні для простих громадян приготували "різні" тарифи на світло: як платитимемо з червня Травневі платіжки за світло будуть із "сюрпризом": кому доведеться заплатити більше Українцям виплатять від 1600 гривень: хто отримає допомогу З 1 червня військовозобов’язаних чекають важливі зміни: що треба знати
Показати ще

Середня ціна харчової солі в Україні. Фото: Мінфін
Середня ціна харчової солі в Україні. Фото: Мінфін

Ціни на чорний перець

За 20 грамів чорного перцю горошок, в середньому, 16,13 гривень, що на 2,72 гривні дорожче, ніж у квітні поточного року.

Вартість 10 грамів духмяного чорного перцю горошок залишилась на тому ж рівні, що і минулого місяця, а саме 7,80 гривень.

Вартість чорного перцю в супермаркетах

Перець чорний горошок 10 грамів:

  • Auchan 7,80 грн.

Перець чорний горошок 20 грамів:

  • Novus 17,49 грн.;

  • Metro 16,11 грн.;

  • Megamarket 14,80 грн.

Середня ціна чорного перцю в Україні. Фото: Мінфін
Середня ціна чорного перцю в Україні. Фото: Мінфін

Нагадаємо, що в Україні несподівано змінилися ціни на популярні молочні продукти в травні 2024 року.

Як повідомляли раніше, українців попередили про підвищення цін на шпроти, сардини та кабачкову ікру в популярних супермаркетах.

Як писав "Знай" раніше, в Україні найближчим часом різко зростуть ціни на картоплю, моркву та цибулю.