Україна має лише «близько 25 відсотків того, що нам потрібно» для захисту країни з точки зору протиповітряної оборони. Таку думку висловив Володимир Зеленський в інтерв’ю для AFP.

Президент також додав, що для досягнення паритету з Росією необхідно мати 120-130 винищувачів F-16 або інших передніх літаків.

Зеленський висловив гостру критику стосовно обмежень на використання західної зброї для ударів на території Росії, хоча останніми днями Британія та Сполучені Штати натякали на можливість послаблення цих заборон.

«Вони можуть вести вогонь зі своєю територією по нашій будь-якій зброї. Це найбільша перевага, яку має Росія. Ми нічого не можемо зробити з їх системами, які знаходяться на території Росії, із західною зброєю», — сказав він.

Відповідаючи на запитання про це під час візиту в Україну цього тижня, держсекретар США Ентоні Блінкен каже, що «зрештою Україна повинна сама прийняти рішення про те, як вона збирає вести цю війну». Щодо більш особистого, сказав Зеленський, що почуття професійної гордості та обов’язку допомогли йому йти далі.

«Я просто дуже відповідальна людина. Мене просто виховали такою людиною… Я знаю, що те, що я роблю, я повинен робити краще, ніж будь-хто інший», — сказав глава держави.

Але він сказав, що його комедійні часи позаду: «Я нікого не смішу. Мені здається, що сьогодні все навпаки».