Не завжди малина росте так, як ми того очікуємо. Якщо ви коли-небудь стикалися з ситуацією, коли з кущів малини збираєте лише кухоль дрібних ягід, можливо, ви знаєте, що варто вдосконалити умови для її росту та розвитку.

Людина, яка збирає малину. Фото: Pinterest
Людина, яка збирає малину. Фото: Pinterest

Якщо ви збираєте мало малини, можливо, це через те, що малинний кущ не має належного догляду. Ось кілька порад, як покращити врожай:

Місце для малинника: обирайте сонячне. Малина любить сонце, тому вона буде краще рости і плодоносити на сонячній ділянці, а не у тіні.

Добрива для малини: при посадці додайте до ґрунту, перегній і золу. Це допоможе малині розвиватися і ростити більше ягід.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив про зміни в оплаті рахунків: що потрібно знати споживачам З 1 червня військовозобов’язаних чекають важливі зміни: що треба знати Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене" Платитимете не 2,64 гривні, а 1,05 за кіловат: українцям пропонують унікальну можливість економії на комуналці
Показати ще

Обрізка малинника: треба проводити регулярно. Видаліть зайві гілки, щоб кожен кущ отримав достатньо світла. Це дозволить малині краще рости і розвиватися.

Кущі малини на городі. Фото: Pinterest
Кущі малини на городі. Фото: Pinterest

Полив малини: дуже важливий процес. Малина потребує багато вологи, особливо в спекотні періоди. Підтримуйте вологий ґрунт, поливаючи кущі регулярно.

Підживити малину: потрібно добривами. Додайте азотні добрива навесні, комплексні або гноєм з золою перед цвітінням, і фосфорно-калійні добрива після збору врожаю.

Добриво для малини, скріншот: YouTube
Добриво для малини, скріншот: YouTube

Догляд за малинником нескладний, але важливий. Якщо ви будете правильно доглядати за малинником, він обов'язково вас порадує врожаєм смачних і соковитих ягід.

Також наш портал інформував, саджаємо троянди, поливаємо овочі та підкопуємо картоплю: посівний календар на другу половину травня 2024 року

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що ці прості, але дієві поради допоможуть виростити великий та смачний перець