Звідки береться ця нерівність? І чому жінки отримують менше, ніж чоловіки за однакову роботу? Тимофій Брік, ректор КШЕ та соціолог, пояснює, що це пов'язано з упередженнями і стереотипами, які існують в суспільстві.

Люди, які приймають рішення про найм і зарплати, можуть вважати, що жінки менш ефективні або менше заслуговують на високу зарплату, ніж чоловіки. Це несправедливо, але така думка існує, і вона впливає на оплату праці.

Звільнення - фото UkrMedia
Звільнення - фото UkrMedia

Тимофій Брік вважає, що війна може створити можливості для змін. Під час війни, коли на ринку праці недостатньо людей, компанії можуть бути готові наймати більше жінок і навіть навчати їх, якщо вони показують себе як кваліфіковані кандидатки.

Але все залежить від того, які люди зберуть владу в цих компаніях. Якщо вони будуть продовжувати діяти за упередженнями, то і під час війни жінки можуть не мати можливостей отримати рівні зарплати.

Популярні новини зараз
Тєлєк - 5 годин на день, чайник - година на тиждень: ліміти для українців, щоб залишився старий тариф на світло Гороскоп на червень-2024 для всіх знаків Зодіаку: можливість Овнів, приємні події Близнюків та прохання Риб Хто і коли першим вирушає на фронт після мобілізації Небінарна особа у Києві "накачує" маленьких дівчаток наркотиками і ґвалтує їх: "Ї****сь до мене і після мене"
Показати ще

Мобінг, звільнення - фото zen.yandex
Мобінг, звільнення - фото zen.yandex

Для того, щоб змінити цю ситуацію, потрібно, щоб уряд ввів квоти для жінок у вищих посадах і створив механізми контролю за дотриманням рівних умов праці для чоловіків і жінок. Лише коли це станеться, можна буде казати, що війна прискорила зміни у цьому питанні.

Також наш портал інформував, українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що тепер обходитимуться без готівки: Німеччина запровадила нові правила для українських біженців

Вам буде цікаво дізнатися грошова допомога 10 800 грн: хто зможете отримати