StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим поливати грошове дерево, щоб добре росло: розкрито секрет квітникарів

18 травня 2024, 13:32оновлено 20 травня, 09:32
120510
Як стимулювати ріст грошового дерева? Природно, забезпечити йому правильний догляд.
Грошове дерево
Грошове дерево: секрети догляду за крассулою / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Грошове дерево, яке ще називають товстянкою або крассулою, дуже поширене в домашньому квітникарстві. І хоча ця рослина досить невибаглива, проте іноді виникають питання щодо правильного догляду. Главред розібрався, чим поливати грошове дерево, щоб добре росло.

До слова, грошове дерево популярне завдяки магічним здібностям приносити власнику удачу і багатство, але для цього потрібно провести деякі маніпуляції. Якщо вам цікаві деталі, читайте матеріал: Як правильно посадити грошове дерево, щоб у домі водилися гроші. Також вам може бути цікавий матеріал: Коли і як найкраще пересаджувати грошове дерево: секрети досвідчених квітникарів.

Де любить рости грошове дерево

Як стимулювати ріст грошового дерева? Природно, забезпечити йому правильний догляд.

Насамперед потрібно вибрати правильне місце для квітки. Грошовому дереву потрібне хороше освітлення, проте не варто ставити вазон на підвіконня, на яке потрапляють прямі сонячні промені.

Ба більше, в літню спеку рекомендується тримати горщик з рослиною на балконі або біля відкритого вікна.

До словам, товстянка любить пухкий і легкий ґрунт, у складі обов'язково має бути присутній пісок.

Чим поливати грошове дерево

Товстянка не любить перезволоження. Якщо земля буде постійно вологою, в ній можуть розвинутися грибкові захворювання або ґрунт почне загнивати.

Влітку крассулу поливають не частіше двох разів на тиждень. Слідкуйте за ступенем зволоження земляної грудки - вона може бути сухою на глибину до 4 см. Щоб визначити рівень вологості, скористайтеся дерев'яною паличкою.

Взимку полив товстянки зменшують удвічі, тобто поливають крассулу один раз на місяць. Вазон з квіткою слід розміщувати на достатній відстані від джерела тепла.

Вода для поливу має бути відстояною або фільтрованою, кімнатної температури або трохи теплішою.

Чим підгодувати грошове дерево для росту

Найефективнішою підгодівлею для товстянки в домашніх умовах є яєчна шкаралупа. Вона необхідна грошовому дереву для формування міцного стовбура і гілочок, щоб вони не ламалися і не опадали.

Шкаралупу в подрібненому вигляді можна додавати в ґрунт при посадці крассули або робити настій. Склянку порошку яєчної шкаралупи розбавляють водою (2,5-3 літри). Розчин потрібно настояти 10 днів.

Поливати такою водою рослину можна 1 раз на місяць.

Врах*йте, що товстянка потребує підживлення лише під час активного росту стебел і листя. Цей період триває з кінця весни і до середини серпня.

Чому грошове дерево називають тихим убивцею?

Грошове дерево часто називають "тихим убивцею". Причина цього - отруйність рослини.

Річ у тім, що в листі грошового дерева міститься миш'як - одна з найсильніших натуральних отрут.

Потрібно стежити за тим, щоб діти і тварини не контактували з товстянкою, інакше така взаємодія може закінчитися отруєнням.

Ще грошове дерево можна обприскати бурштиновою кислотою. Для цього в 1 літрі теплої води потрібно розвести 2 пігулки бурштинової кислоти по 100 мг. Цим розчином обприскують листя. Така проста підгодівля простимулює ріст і цвітіння крассули.

Дивіться відео - Як виростити грошове дерево на підвіконні:

Раніше Главред писав, як правильно формувати крону у грошового дерева. Товстянка може виглядати як маленьке деревце з одним потужним стовбуром або як кущик, що складається з декількох тонких стовбурів.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти