Автомобілізація: українцям заборонили виїжджати за межі своєї області – навіть легковикам



Що відбувається

- джерело.

Під час обговорення закону про мобілізацію було висунуто пропозиції щодо внесення змін відносно комерційних транспортних засобів, зареєстрованих на військовому обліку. Одна із пропозицій полягала у видаленні обмежень на переміщення цих транспортних засобів лише між суміжними областями. Однак у нічний час не було можливості внести зміни до законопроекту, і в його поточній версії відображено початкові положення. Визначення роботи цього положення буде покладено на Кабмін.

Найближчим часом на засіданні уряду планується ухвалити постанову з цього питання. Попередньо аналізований проект постанови передбачає, що всі комерційні транспортні засоби, включаючи легкові автомобілі, повинні перебувати на військовому обліку.

Відповідно до пропозиції постанови від 18 травня юридичним особам буде заборонено переміщати транспортні засоби, які перебувають на військовому обліку (за винятком мотоциклів), за межі області їх реєстрації, за винятком суміжних областей та за кордон. Це стосуватиметься широкого кола організацій, включаючи служби доставки, перевізників та поштові служби, які будуть змушені перевантажувати вантажі на кордонах областей. Водночас імпорт та експорт здійснюватимуться лише на іноземному транспорті.

Рішення щодо постанови ще не остаточно ухвалене, і висловлюється надія, що можливі ризики для бізнесу будуть враховані та внесені відповідні зміни перед його остаточним твердженням.

З тексту проекту постанови також випливає, що розмежування понять транспортного засобу, “призначеного” та “може бути призначеного” для доукомплектування, є важливою точкою, здатною вплинути на можливості юридичних осіб виїжджати за кордон або перетинати кордони областей.

Сообщение Автомобілізація: українцям заборонили виїжджати за межі своєї області – навіть легковикам появились сначала на NEWS TiME.


Читайте також:


Залишити коментар: