$40.53 €43.98
menu closed
menu open
weather +19 Київ

Усик – Ф'юрі. Де й коли дивитися поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі

Усик – Ф'юрі. Де й коли дивитися поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу з боксу в суперважкій вазі Усик останній поєдинок провів у серпні минулого року
Фото: EPA

У ніч із 18-го на 19 травня в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбудеться бій за звання абсолютного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі між українцем Олександром Усиком і британцем Тайсоном Ф'юрі.

Усик є володарем поясів за версіями WBA, WBO, IBO та IBF, Ф'юрі – WBC. Бій визначить першого за 25 років абсолютного чемпіона у гевівейті.

Востаннє абсолютним чемпіоном світу з боксу в суперважкій вазі став британець Леннокс Льюїс у 1999 році завдяки перемозі над Евандером Голіфілдом зі США.

В Україні поєдинок Усик – Ф'юрі транслюватиме медіасервіс Megogo. Боксерський вечір в Ер-Ріяді розпочнеться о 19.00 за Києвом. Орієнтовний час бою між українцем і британцем – не раніше ніж 0.30 19 травня.

Усик останній поєдинок провів у серпні минулого року, перемігши технічним нокаутом британця Даніеля Дюбуа. Ф'юрі ж у жовтні виграв у Френсіса Нганну роздільним рішенням суддів, водночас у третьому раунді британський боксер побував у нокдауні.

Під час битви поглядів 16 травня Ф'юрі відвернувся від Усика. А наступного дня штовхнув українця після церемонії зважування перед боєм (Ф'юрі переважив Усика майже на 17,7 кг).

Українця запитали після заходу, що він сказав Ф'юрі під час фінальної дуелі поглядів (коментар в Х опублікував DAZN Boxing).

"Не лякайся. Завтра я не покину тебе самого", – відповів Усик.

У нього уточнили, як він залишається таким спокійним напередодні найбільшого поєдинку в кар'єрі.

"Це мій план. Якщо я нервуватимуся, я не зможу перемогти", – сказав Усик.

Контекст

Поєдинок між Усиком і Ф'юрі мав відбутися в Ер-Ріяді 17 лютого. Проте за два тижні до бою з Усиком Ф'юрі дістав розсічення на обличчі під час спарингу і йому наклали шви. Поєдинок перенесли на 18 травня.