Поруч із Савраннею, в Одеській області почався протест — перекрита дорога, яка веде до Києва.

 

«В обидва боки від Луполово правий ряд запаркований фурами, по лівому їдуть ті, кому треба далі. В самому селі біля переходу через трасу стоять поліцейські, з кимось спілкуються, проїзд зараз відкритий», — розповіли люди.

За словами речниці Національної поліції Олени Бережної, деякі далекобійники зібралися в Кіровоградській області, а інші – в Одеській. Їх протести призвели до часткового перекриття дороги, залишаючи лише одну смугу для руху вільною.

Рух на трасі Київ-Одеса відновлено, про це повідомила речниця Національної поліції у Кіровоградській області Бевзенко.

Згідно з відомостями, рух на трасі був заблокований далекобійниками, які, за їхніми словами, протестують проти нового закону про мобілізацію. Учасник акції зазначив, що далекобійники виступають проти «драконівських законів влади».

Сьогодні 18 травня закон про мобілізацію набрав чинності.

Протягом 60 днів всі військовозобов’язані громадяни повинні уточнити такі особисті дані:

— адресу проживання;
— номери телефонів та інші засоби зв’язку;
— адреси електронної пошти (якщо є);
— інші персональні дані.

Ця вимога поширюється і на заброньованих осіб, осіб із відстрочкою та жінок, які також мають військовий обов’язок.

Ті громадяни, які вже оновили свої дані у військкоматі або знаходяться на цьому етапі, можуть не звертатися до нього повторно після 18 травня. Проте ті, чоловіки, у яких в військовому квитку вказано «обмежено придатний», повинні знову пройти медичний огляд у військкоматі. Цей статус більше не буде застосовуватися.

Також слід зауважити, що висновок медичної комісії буде дійсним лише протягом 1 року. Це пов’язано із можливими змінами у стані здоров’я або сімейному положенні за цей час. Тому необхідно або підтвердити існуючий статус, або пройти огляд знову.