У суботу, 18 травня у Скадовську, який наразі є під окупацією, сталися сильні вибухи, внаслідок яких відбулася велика ліквідація. Звідти заговорив і Сальдо. Як йдеться в повідомленні ворожих ЗМІ, удар надійшов від Збройних сил України з використанням реактивної системи залпового вогню HIMARS.

Колаборант Володимир Сальдо, призначений Кремлем на посаду «губернатора» окупованих районів Херсонщини, підтвердив факт прильотів ракет. За його словами, внаслідок атаки було пошкоджено одну з будівель. Проте, станом на цей момент, відсутні фото та відео, які могли б підтвердити цю інформацію.

Також, згідно з інформацією від окупантів, кількість поранених внаслідок атаки збільшилася до 11.

Російська влада, як завжди, намагається приховати деталі цієї події.

Українська сторона поки не прокоментувала інцидент. Однак, з високою ймовірністю можна припустити, що об’єктом атаки став важливий військовий об’єкт Збройних сил Російської Федерації.

Скадовськ знаходиться приблизно за 60 кілометрів від лінії бойового зіткнення в Херсонській області. Це розташування робить його значним тилом для окупаційної армії Російської Федерації.

Слід додати, що Скадовськ був окупований російськими військами в лютому 2022 року. За даними Генштабу, 1 листопада, після звільнення Херсона, окупаційна адміністрація була перенесена до цього міста. Скадовськ наразі повністю контролюється російськими окупантами. Окупанти створили фейкові органи влади та контролюють усі сфери життя в місті.