В Україні продовжується воєнний стан, втім, це не зупиняє шахраїв наживатися на чужому горі.

У сучасному світі більшість людей тримають свої кошти на картці, і все рідше користуються готівкою, адже онлайн-платежі дозволяють сплатити все від товарів для повсякденного життя до комуналки.

Картка. Фото: Today.ua
Картка. Фото: Today.ua
Картка. Фото: Today.ua

Однак зберігання коштів на карті відкриває нові можливості для шахраїв.

Майже щодня аферисти розробляють нові схеми обману для виманювання коштів у вашій карті.

Популярні новини зараз
Нацкомісія планує переглянути ще один тариф: з 1 липня будуть нові ціни Хто і коли першим вирушає на фронт після мобілізації Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування Українцям приготували великі штрафи: за що можна навіть попрощатися з майном
Показати ще

Правоохоронці поділилися порадами, які допоможуть вам уберегтися від шахрайських дій:

• Надійно зберігайте та не розголошуйте PIN-код до вашої платіжної картки. Регулярно змінюйте PIN-код. Під час введення PIN-коду в банкоматі обов'язково прикривайте клавіатуру, щоб його неможливо було вважати за допомогою встановленої шахраями мікровідеокамери.

• Створіть складний пароль для електронної пошти, соцмереж та інтернет-банкінгу. Складний пароль може містити 8 і більше символів, великі та малі літери, цифри та спеціальні символи.

Створіть унікальний пароль для кожного сервісу. Не використовуйте загальновідомі комбінації паролів або особисту інформацію.

Скрін, відео YouTube покупка онлайн
Скрін, відео YouTube покупка онлайн

• Не розголошуйте всі реквізити платіжної картки та контролюйте рух коштів на рахунку. Тримайте в секреті цифри на звороті карти (CVV-код), коди (одноразові паролі) банків та мобільних операторів. Підключайте SMS-повідомлення про операції з платіжною карткою.

покупки онлайн, фото Pxhere
покупки онлайн, фото Pxhere

Нагадаємо, що передзвонюєте на пропущені дзвінки - залишитеся без грошей: українцям розповіли про небезпеку .

Раніше ми повідомляли, що номер заблокований, кредит оформлений: майстерні шахраї набрали грошей на чоловіка, який нічого не підозрював.